Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

22 reacties

  • IJsbrand d. IJsbrand d. En wat er aan te doen?
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:30
  • Marianne V. Marianne V. Lapsnuitkever / taxudkever
    Zoek eens verder op deze site ,er zijn hier al hele boeken over dat rotbeest geschreven :-( Compost tegen kever en larven, aaltjes tegen de larven
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:37
  • IJsbrand d. IJsbrand d. Dus toch, ellende.
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:39
  • Marianne V. Marianne V. Idd hier al tien jaar dikke ellende :-(:-(:-(
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:43
  • Roos T. Roos T. Marianne jij zal al wel van alles gedaan hebben,dus hij is moeilijk te bestrijden?
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:52
  • Roos T. Roos T. Aaltjes waar je wel over leest is dus ook niets?
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:54
  • Marianne V. Marianne V. Alleen de aaltjes tot nu toe ( al tien jaar lang en is behapbaar , maar ze zijn nooit volledig weg ) omdat de compost ook nevenschade geeft bij is sprinkhanen.... Maar ik vrees dat ik het toch ooit zal moeten doen . Probleem is dat ik de enige ben van de buurt die er iets aan doet , dus is dweilen met de kraan open...
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:55
  • Marianne V. Marianne V. De aaltjes doen goed werk maar het probleem is dat 1 gemiste kever meteen weer eitjes kan leggen ( het zijn allemaal vrouwtjes , jammer heren !!) Ik giet de aaltjes vooral in mijn kuipplanten want daar hebben de larven jaren geleden al menige plant van vermoord , voordat ik wist wat het was. Dus het is onder controle op die manier maar nooit helemaal weg.
    Maandag 18 Mei 2020 om 19:59
  • Groen G. Groen G. Hier destijds planten weggegooid, grond afgegraven, jaar leeg laten staan en het toen weer geprobeerd, wat goed ging.
    Aaltjes heb ik ook gehaald, maar hebben niets of weinig gedaan.
    Maandag 18 Mei 2020 om 20:09
  • Marianne V. Marianne V. Omstandigheden voor aaltjes moeten vrij specifiek zijn : nachttemperatuur moet boven 12' blijven en grond moet vochtig blijven , iets wat de laatste jaren in de volle grond bijna onmogelijk was. In mijn kuipplanten die dagelijks water krijgen ging dat natuurlijk wel :-)
    Maandag 18 Mei 2020 om 20:13
  • Kaatje v. Kaatje v. Ik heb een paar jaar geleden ook aaltjes gebruikt. Gewoon in het gietwater. Je moet dan wel juiste temperatuur en tijd van het jaar in de gaten houden. Maar het heeft wel gewerkt bij mij.
    Link naar foto's met ellende hier: https://www.mijntuin.org/garde...
    Maandag 18 Mei 2020 om 20:26
  • Marianne V. Marianne V. De kevers aten idd letterlijk overál gaten in bij jou. Heb dit jaar gezien dat ze behalve de olijf , en de rhododendrons voor de eerste keer ook een lonicera nitida opgegeten hebben. Zie dat ze die bij jou ook lekker vonden Kaatje
    Maandag 18 Mei 2020 om 21:26
  • Franca v. Franca v. Ik heb de taxuskever 3 jaar geleden ook gehad en heb taxuskevercompost gebruikt, daar waar ik de schade op het blad zag.Het jaar daarna zag ik een paar hapjes, heb het toen uit zekerheid weer gedaan. Maar ik vraag me het volgende af, je weet toch niet waar ze haar eitjes legt dus waar je de aaltjes moet gieten. Ik was in het voorjaar in de tuin bezig en was iets eruit aan het halen en zag de larve van de taxuskever bij toeval in de grond, heel ergens anders dan waar ik schade had aan het blad. Ik heb dus dit jaar weer die compost gebruikt en tot nog toe geen schade gezien.
    Maandag 18 Mei 2020 om 21:35
  • Groen G. Groen G. Maar hoe weten we nu dat het om die vraatzuchtige taxuskever gaat als we hem niet zien? Ik heb dit jaar ook echt grote happen uit diverse planten zoals de viburnums, de rhodo’s en de laurierkers. Ook het blad van de sneeuwballen zit vol happen.
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:08
  • Franca v. Franca v. De taxuskever eet kleine halfronde hapjes uit de bladrand.
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:10
  • Franca v. Franca v. Je ziet hem trouwens wel hoor en vooral als het donker is.
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:10
  • Marianne V. Marianne V. Eigenlijk moet je de hele tuin behandelen want je weet idd niet waar de dames hun eitjes leggen ; ttz ze hebben vlgs mij wel bepaalde voorkeurplanten waarvan je gegarandeerd kapotte wortels vindt ; hier zijn dat alle sedumsoorten, alle fuchsia's (behalve de tryphilla's) en alle varianten van eccheveria . Je kan er elk jaar donder op zeggen dat ze ín en om de wortels zitten bij die planten . Ik heb al tientallen kilo's teelaarde van tussen de wortels gehaald en vernieuwd.
    Aaltjes op een oppervlakte als hier wordt wel een dure bediening. Daarom giet ik ook selectief maar niet aan planten waarvan de bladeren aangevreten zijn maar wel aan die waarvan ik weet dat de larven er zeker aan de wortels vreten. En al mijn kuipplanten krijgen ook een dosis want in de periode dat de invasie het ergst was , zag ik de kevers rondlopen in het overwinterings verblijf van mijn kuipplanten . Ze kwamen dus uit de potten ( meegelift of als larve mee binnengebracht , dag weet ik niet.)
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:11
  • Marianne V. Marianne V. Op de viburnums kan het een andere kever zijn nl het viburnumhaantje
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:12
  • Franca v. Franca v. Ik heb goede hoop dat hij weg is, ik zou niet weten waar ik de aaltjes moet gebruiken. Ik heb de compost bij mijn rozen gestrooid waar hij zat en ga dit misschien wel ieder jaar doen.
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:16
  • Groen G. Groen G. Ik ga morgen even wat happen fotograferen!
    Viburnumhaantje hoop ik niet... :-(
    Het lijkt echt wel erger te worden met al die droogte?
    Maandag 18 Mei 2020 om 22:35
  • IJsbrand d. IJsbrand d. Bij mij ook grote happen. Hele bladeren verdwijnen daarom ook lang gedacht aan slakken
    Dinsdag 19 Mei 2020 om 12:08
  • Franca v. Franca v. Slakken er rupsen kunnen er ook wat van, hele bladeren is echt niet de taxuskever.
    Dinsdag 19 Mei 2020 om 12:32

1 tuinier vindt dit leuk