MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • JefDag

  heeft iemand ervaring met een tuinsysteem dat je wel eens op you tube kan zien en waarbij men planten en groenten kweekt in grote emmers potgrond die op een goot staan, en waar onderaan een soort watergeefsysteempje is ingebouwd door middel van een netpotje
  kijk even https://www.youtube.com/watch?...

  is dit van dat amerikaans enthousiasme dat er licht over is dit iets om bij stil te staan en uit te proberen ?
  kortom als je ervaring hebt, werkt het dan ?

  groetjes

  Jef
  Zondag 24 Mei 2020 om 11:27

4 reacties

 • Kaatje v. Kaatje v. Waar begint dan het genieten van wat er in de tuin groeit?? Is meer iets voor de techniek-nerds, zo van kijk mij eens leuk met allerlei techniekjes iets fabriceren!! Ga eens kijken in een werkelijke kwekerij met allerlei 'toestellen'!!
  Gewoon genieten van in de tuin een rondje met de gieter, dat is toch ook wat waard.
  Ik zeg nee, maar de keuze is yours!!
  Zondag 24 Mei 2020 om 11:34
 • Jef Jef Dag Kaatje

  Heb je op Youtube gekeken ? Toch eens doen ;-)
  Het is niet zo maar een spielerei denk ik.
  Ik zou het graag proberen in de serre, om op een zeer waterzuinige manier groenten te kweken, Water is sowieso al een probleem aan het worden , en als je leest dat een serre 1000 liter water per vierkante meter per jaar nodig heeft is dat iets om over na te denken . Een serre van 24 m2 heeft dan 24000 liter nodig he .Trouwens als je je tuin besproeid bereikt eigenlijk weinig water je plantwortels echt. Hier gaat men dus zeer gericht met water om.
  Zondag 24 Mei 2020 om 11:43
 • Jef Jef trouwens ; de link boveaan blijkt niet de juiste , dit zou beter moeten zijn https://www.youtube.com/watch?... Zondag 24 Mei 2020 om 11:46
 • Alain Alain dag Jef , bij mijn zoon ligt een zweetslang bovenop zijn schors , kun je gemakkelijk afstellen zodat de vochtigheid steeds op peil blijft , nooit een teveel of te weinig.
  het zijn steeds stukken van 10m lang die je zo op elkaar klikt , die slang voelt steeds vochtig aan en je ziet er parels opstaan. zelf was ik er ook geen voorstander van maar nu moet ik toch mijn mening herzien !!
  het systeem van jou ken ik helemaal niet , sorry
  Alain
  Zondag 24 Mei 2020 om 11:49