MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Jacqueline v.Wij zijn vorig jaar januari in ons huidige huis komen wonen en in onze nieuwe achtertuin staat een appelboom. Volgens de vorige bewoonster gaat het om een Granny.

    Enfin, de oogst van vorig jaar was dramatisch. Er groeiden wel heel veel appels aan, maar ze waren werkelijk allemaal helemaal bruin aangevreten van binnen. Nou hebben we vorig jaar ook heel veel spinselmot in de boom gehad, waar we toen eigenlijk niks aan gedaan hebben. Kunnen de rupsen van deze spinselmot die appels zo hebben aangevreten? Ik heb veel informatie over de spinselmot opgezocht en lees wel van alles over dat ze alle bladeren kunnen kaalvreten (wat vorig jaar overigens dan weer helemaal niet zo erg gebeurd is), maar over dat ze ook appels aanvreten lees ik eigenlijk niks. Wat ik zo her en der lees is dat aangevreten appels vooral door de fruitmot veroorzaakt worden. Zouden wij dan vorig jaar last van de spinselmot én de fruitmot hebben gehad?

    Ik heb de boom dit jaar regelmatig gecontroleerd en ontdekte vandaag allemaal spinsels die ik, hopelijk allemaal, heb weggeknipt. Maar mijn vraag is dus: kan de spinselmot aangevreten appels veroorzaken?

    Eals het misschien waarschijnlijker is geweest dat de fruitmot de appels vorig jaar zo aangevreten heeft, heeft het dan nu, eind mei, nog zin om een zgn. feromoonval op te hangen voor de fruitmot, of is het daar nu al te laat voor?
    Vrijdag 29 Mei 2020 om 13:22

1 reactie

  • Kaatje v. Kaatje v. Vlgs. mij zit je op de goede weg, maar is het voor actie met de val voor dit jaar alweer te laat. Op basis van hier: https://bit.ly/3gzrGbz Vrijdag 29 Mei 2020 om 13:44