MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jeanny v.Omdat de eierschalen al bij andere planten liggen en deze zaailingen beschermd moeten worden tegen slakken;bedacht ik de doppen die we sparen, maar door Corona niet weg kunnen brengen, te gebruiken. Denken jullie dat 't gaat werken?
  Zaterdag 30 Mei 2020 om 10:08

4 reacties

 • Renilde Renilde Wie weet.... Zaterdag 30 Mei 2020 om 10:09
 • Kaatje v. Kaatje v. Waarom juist eierenschalen, vraag je je misschien af.... Wel, slakken – en ook rupsen – hebben weke lijfjes. Een scherpe ondergrond vinden ze daarom niet prettig om overheen te kruipen. Je kunt je tuin dus onaangenaam maken voor slakken door fijngemalen eierschalen rondom je kostbare planten te strooien. Zeker als je dit regelmatig doet, zullen de slakken je planten sneller met rust laten. Dus gooi de schaal vooral niet weg nadat je een eitje hebt gebakken. En het mooie is: de kalk uit de eierschalen geeft ook nog eens extra voeding aan je planten.
  Kortom, niet echt veel scherps aan de doppen.......
  Zaterdag 30 Mei 2020 om 10:33
 • Jeanny v. Jeanny v. Wij sparen het hele jaar door eierschalen. Maar ze liggen nu bij andere planten. Ze zijn nu op. Vandaar dat ik die doppen bedacht. Bij gebrek aan beter. Maar misschien toch maar beter om schelpenzand te kopen en erom te strooien? Zaterdag 30 Mei 2020 om 10:37
 • Jeanny v. Jeanny v. Het werkte inderdaad niet. Heb er nu gemalen schelpen bij gegooid. Zaterdag 6 Juni 2020 om 13:44