MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Adrie D.@Pascal Geirnaert
  De moederplant van mijn palmbomen, ergens in Turkije 2018. Heb drie zaailingen aan overgehouden die hebben continu op bovenverdieping pal voor een raam gestaan op het zuiden. Bij de ene die ik eerder gepost heb stond er eerst nog een. Ging best goed hoewel ik erg moeilijk te bepalen vind wanneer ze water nodig hebben. Tot paar maanden terug alle bladeren van beide zaailingen ineens bruin begonnen te worden. Eentje heeft het al niet overleeff dus iets gaat er fout :-(
  Nu met foto via de app
  Maandag 1 Juni 2020 om 00:01

2 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Binnenshuis (in de wintermaanden) kan er al eens eentje kapot gaan. Dan mogen ze ook minder water krijgen maar hen niet laten uitdrogen.Ze mogen dan ook aan een raam staan met veel zon.
  Als ze na de winter buiten komen krijgen ze weer een klop doordat ze maanden geen natuurlijk zonlicht kregen moeten ze hier terug aan wennen. Geef ze na de winter dus met mondjesmate meer zonlicht. Het beste voor de plant 's winters is natuurlijk een vorstvrije kas.
  Eigenlijk is het interessanter om met de wat meer winterharde soorten te experimenteren.Deze kunnen dan later in de tuin geplant worden.
  Maandag 1 Juni 2020 om 12:19
 • Pascal G. Pascal G. Ik plaats vanavond nog een foto. Maandag 1 Juni 2020 om 14:02