MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Robert P.

6 reacties

 • Edwin d. Edwin d. Wel handig tegen de luizen
  Donderdag 4 Juni 2020 om 21:44
 • Pascal G. Pascal G. Dan zou er al heel veel zeep in moeten zitten hoor, Edwin.
  Robert. Heel lang geleden heb ik nog mensen geweten welke tijdens periodes van waterschaarste het spoelwater van de wasmachine in hun gazon lieten lopen. Dit gazon zag daar helemaal niet van af maar natuurlijk leven we intussen in de 21ste eeuw. Goed voor de bodem en ons milieu is dit zeker niet.
  Vrijdag 5 Juni 2020 om 10:23
 • Gert a. Gert a. zolang het gewone, natuurlijke zeep is zonder synthetische geur/kleurstoffen, en zeker geen detergenten, dan kan het geen kwaad. gewone marseillaisezeep bijvoorbeeld, is eigenlijk een natuurproduct. ik zou er echter niet mijn plantenbakken/potten mee gieten omdat de zeep dan kan gaan cummuleren. best gewoon laten insijpelen in de volle grond. da's eigenlijk het principe van natuurlijke waterzuivering d.m.v. een rietveld.
  Vrijdag 5 Juni 2020 om 13:53
 • Gert a. Gert a. zeep heeft een zuurtegraad rond pH 9, dus alkalisch. je zeepwater zal dus ook lichtjes alkalisch zijn (want erg verdund met water) maar door lang in je badwater te zitten neutraliseert dat weer een beetje omdat de huid rond pH 5 zit ... het zou kunnen dat zuurminnende planten teveel badwater niet leuk vinden, maar dat effect lijkt me miniem.
  Vrijdag 5 Juni 2020 om 14:07
 • Gert a. Gert a. badwater met nog n beetje actieve zeep (nog een klein beetje schuimvorming i.pv. alleen maar vlokken) verlaagt de oppervlaktespanning van water, waardoor het gemakkelijker in de bodem dringt ... vooral handig op een uitgedroogde toplaag en tijdens een droge periode.
  Vrijdag 5 Juni 2020 om 14:11
 • Robert P. Robert P. Bedankt voor de reacties.
  Heb deze zomer mijn waterton helemaal uitgekuist, ben erin gekropen en heb met een stofzuiger alle smurie opgekuist.
  Heb er dan mijn badwater laten inlopen, doe ik nooit meer na enkele dagen stinkt dat water gelijk een beerput
  Vrijdag 28 Oktober om 12:29