MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Linda G.Beste tuiniers,
  Weet iemand waarom de bladeren van mijn vijgenboom er zo beschadigd uitzien en waarom er dit jaar veel minder vijgen aan hangen aub.(zie mijn foto)
  Donderdag 11 Juni 2020 om 19:31

2 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Hier wordt duidelijk van gegeten. De dader zat er mogelijk zelfs op toen je de foto nam.Zie rechts op het grootste blad.
  Bij jouw foto's zie ik dat jouw plant in een grote bak staat (uiteraard kan ik niet zien of deze onderaan open of dicht is). Doordat je nooit de zijscheuten verwijderd hebt beschik je eerder over een vijgenstruik i.p.v. een vijgenboom waar uiteraard helemaal niets mis mee is.
  Als je planten in bakken zet dien je al eens voedsel te geven. De potgrond eens vervangen lijkt me hier niet evident. Eender welke plant maar zeker bomen en struiken welke in een pot staan dienen een goede verhouding tussen kruin en wortels te hebben. Hebben de wortels geen groeiruimte meer dan krijgt de kruin ook problemen. Meestal vertaalt zich dit in bladverlies, bladverkleuring en minder vruchten.
  Op het einde van komende winter of in het voorjaar dien je jouw plant terug te snoeien.
  Donderdag 11 Juni 2020 om 22:02
 • Evelien S. Evelien S. Wordt de bovenkant van het blad gegeten en blijft alleen het ‘skelet’, de nerf van het blad over? Dan is het wellicht de vijgenskeletteermot. Ik heb er dit jaar ook voor het eerst last van. Wat ik begrijp moeten we het zien als een neefje van de buxusmot. Een inheems ettertje. ;-) Op internet vind je huis, tuin en keukenmiddeltjes om ze te lijf te gaan. Vrijdag 12 Juni 2020 om 09:02