MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

De Tuin Rondom d.Plus

 • De Tuin Rondom d.Afgelopen week begonnen de Gaura’s te bloeien in de Geheime Tuin. Dit deel van onze tuin is omsloten door een taxushaag die twee meter hoog moet worden zodat het echt een geheime tuin wordt. Ik was van plan om er alleen maar witbloeiende planten en struiken in te zetten maar maak natuurlijk graag een uitzondering voor schattige viooltjes en nigella’s die zich daar uitzaaien...tenslotte zijn je eigen regels alleen maar bedoeld als leidraad toch?
  Maandag 15 Juni 2020 om 21:08

8 reacties

 • Groen G. Groen G. Heb even op je site gekeken en wauw, wat een geweldige tuin hebben jullie!
  Heeft het nog een maatschappelijk of commercieel doel of is het pure hobby?

  En mag ik vragen waarom je voor een taxushaag gaat? Ik heb zoveel taxussen in mijn tuin en ik kan ze gewoon niet mooi vinden....
  Maandag 15 Juni 2020 om 22:32
 • De Tuin Rondom d. De Tuin Rondom d. Dank je. De tuin is niet commercieel , meer een levend kunstwerk, hoewel we in de toekomst er wel wat omzet mee willen draaien door kleinschalig planten verkoop. Ik ben als kunstenaar in het tuinieren gestapt en mijn vrouw was al verstokt tuinier voor we hier gingen wonen 7 jaar geleden. De tuin was toen nog een weiland. De geheime tuin is haar ontwerp en de taxus is gekozen om een mooie dichte muur te krijgen. En een groene wand als achtergrond voor de planten. Dus meer voor effect en als object dan als mooie plant.
  Maaruh, als je ze niet mooi vind ruk je ze er toch uit. Heb je mooi weer ruimte voor planten die je wel mooi vindt.
  Dinsdag 16 Juni 2020 om 18:32
 • Groen G. Groen G. Haha, tsja, ik heb dus van die hele oude taxussen en dan zegt men ‘zonde’ als je ze eruit haalt!
  Ze groeien echt alle kanten op, ik begrijp hem gewoon niet. Als je een jonge haag aanplant, zou je die met snoei wel strak in een vorm kunnen krijgen hoop ik?
  Dinsdag 16 Juni 2020 om 19:13
 • De Tuin Rondom d. De Tuin Rondom d. Taxus kan je prima snoeien, zelfs oude volgens mij. Maar ik ben geen taxus specialist dus dat zou ik even navragen. Maar de vraag is natuurlijk ook wie de baas is in de tuin; de taxus of de tuinman. Dinsdag 16 Juni 2020 om 19:26
 • Groen G. Groen G. Me and only me..... dus ik doe mijn best alles te herstellen en onderhouden! Ik kom nog steeds nieuwe dingen tegen in de tuin, superleuk!
  Dinsdag 16 Juni 2020 om 22:03
 • Thijs Thijs Taxus kan zeer grove snoei goed verdragen, mits hij gezond is.
  Waar bij taxus wel eens een “fout” in word gemaakt is dat er een opgaand soort word geplant(baccata fastigiata, media hilli/hicksi) die kun je nooit zo mooi strak snoeien als de gewone baccata.
  Dinsdag 16 Juni 2020 om 22:07
 • Groen G. Groen G. Daar heb ik er dus 1 van: heel groot en mooi! Maar die andere gewone baccata’s hebben echt een persoonlijkheidsstoornis, weten niet welke kant ze op willen, hahaha! Er zitten erbij met geel dikke stam en 10 meter hoog, dus ook niet zo eenvoudig te snoeien. Dinsdag 16 Juni 2020 om 22:33
 • De Tuin Rondom d. De Tuin Rondom d. Wij hebben ook een paar Fastigiata staan maar die zijn bedoeld om mooi omhoog te gaan. Snoeien kan prima maar moet je op tijd mee beginnen en met beleid om de mooie opgaande vorm in stand te houden.
  Zulke grote ga je inderdaad niet met je snoeischaartje mee aan de slag.
  Woensdag 17 Juni 2020 om 07:00

1 tuinier vindt dit leuk

 • Edwin d. Edwin d. Maandag 15 Juni 2020 om 22:26