MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

6 reacties

 • Adrie D. Adrie D. Eigenlijk veel te vroeg , maar dat gaat meer over dit tijdstip Dinsdag 16 Juni 2020 om 06:24
 • Marianne V. Marianne V. Ah , nu begrijp ik het , want vanavond te laat :-):-):-):-)
  Ze heten niet voor niets
  "DAGLELIES"
  Dinsdag 16 Juni 2020 om 08:21
 • Adrie D. Adrie D. Deze ( en twee andere) heb ik vorig jaar aangeschaft na de bloei. Was dus erg benieuwd naar de kleur. Dit is de Black Prince denk ik tenminste, heel donker vind ik het nog niet Dinsdag 16 Juni 2020 om 10:12
 • Pascal G. Pascal G. Een foto van deze Hemerocallis variant nemen is heeeeeel moeilijk. De weergave is bijna altijd lichter van kleur dan de werkelijke kleur.
  Adrie. Als je bij de eerste Hemerocallis bloemknoppen een abnormale verdikking ziet mag je deze knoppen verwijderen.(deze bloem komt uit zo een knop)
  Dinsdag 16 Juni 2020 om 21:55
 • Adrie D. Adrie D. Ja, kleuren goed over laten komen op foto's valt nog niet mee ondanks dat de camera's enorm verbeterd zijn.
  Nu is deze foto erg vroeg op de dag genomen zonder direct zonlicht en vind ik de kleuren toch vrij realistisch, beter dan de foto later op de dag.
  Ander puntje : waarom zou je abnormaal dikke knoppen verwijderen Pascal ? Wat is daarvan het voordeel voor de plant of voor mij ?
  Woensdag 17 Juni 2020 om 07:11
 • Pascal G. Pascal G. Bij de Hemerocallis soorten met grote bloemknoppen kunnen er in de eerste knoppen larven van Galmuggen zitten. Je kan dit doorgaans zien aan de knoppen voor deze open komen. Ze zijn dan iets dikker dan normaal en misvormd. Meestal gaat het hooguit om de eerste drie knoppen.De Hemerocallis soorten met fijne meestal langere bloemknoppen hebben hier zelden last van. Woensdag 17 Juni 2020 om 18:01

2 tuiniers vinden dit leuk