MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Conny V.ik denk dat ik last heb van oorwormen en pissebedden zou dat kunnen zo samen?
  Plus heb ik ook nog eens last van mieren en in mijn planten zelf, witte vlieg, het word mij wat teveel. Hoe geraak ik hier vanaf aub.
  Liefst bio maar als het niet anders kan, plus ik heb kat en hond dus moet ik uitkijken wat ik doe.
  Wie kan mij helpen?
  Woensdag 17 Juni 2020 om 14:32

7 reacties

 • Danny V. Danny V. Oei, dringend naar de dokter dan. :-) Woensdag 17 Juni 2020 om 14:49
 • Groen G. Groen G. Hoe kan je nou ‘last’ hebben van oorwurmen en pissebedden? Bijten of steken ze, hebben ze akelige brandharen?
  Die beestjes zijn zo ongelooflijk nuttig voor jouw tuin en voor andere dieren door wie ze gegeten worden. Oorwurmen doen zich graag tegoed aan loszittende boomschors en klein ongedierte en pissebedden dragen in de natuur bij aan de humusvorming. Ze voeden zich met rottend hout en bladeren en vormen zelf voedsel voor grotere dieren, zoals vogels, muizen, spinnen, kevers en duizendpoten.

  Iedereen wil een mooie tuin, maar voor natuurlijk leven is geen plaats, bijen en vlinders daargelaten.

  Woensdag 17 Juni 2020 om 14:50
 • Bert E. Bert E. Zo mag ik het graag horen SE C!!! Woensdag 17 Juni 2020 om 15:23
 • Marianne V. Marianne V. SE C, had jij de verdediging voor de pissebedden en oorwormen niet opgenomen, dan deed ik het :-) , je was me te snel af !
  Dat je witte vlieg probeert te bestrijden , helemaal akkoord , Conny , maar de rest zijn alleen maar een zegen voor je tuin, hoe prehistorisch en monsterlijk ze er van dichtbij ook uitzien.
  Koesteren dus . Oorwormen zijn al blij met een omgekeerde bloempot met wat hooi in , en pissebedden houden van een vochtig hoekje met wat schors of half vermolmd hout.
  Bladluizen krijg je dood met een mengsel van 10% bruine zeep in water, ev met een geutje spiritus erbij. Mss lukt dat voor witte vlieg ook wel. Kan geen kwaad en de zeep ruikt nog lekker ook.
  Ik kan geen link plaatsen maar kijk eens op Wikipedia bij 'zeepspiritus'
  Ik vind het wel vreemd dat je witte vlieg in de tuin hebt; witte vlieg is normaal vooral een serre-probleem
  Woensdag 17 Juni 2020 om 20:55
 • Bert E. Bert E. Witte vlieg komt buiten ook voor Marianne. Mijn fuchsia"s zitten er soms onder. Donderdag 18 Juni 2020 om 08:57
 • Conny V. Conny V. Kijk ik wil die beestjes ook niet echt iets aandoen, als ze van mijn planten zouden afblijvën.
  Want zij eten dus kiemplanten dus al mijn pas geplante plantjes kapot mijn zonnebloemen 2 dagen weg, mijn clematis 3st weg, volledig. Ik durf in die border dus niets meer planten omdat die o zo goed doene beestjes zo hun best doen.
  Bedankt voor de hulp
  Donderdag 18 Juni 2020 om 18:50
 • Renilde Renilde Conny, de schuldigen zal je toch onder de andere tuinbewoners moeten zoeken hoor! Vrijdag 19 Juni 2020 om 10:02