MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Gerhard J.Ik ben op zoek naar een remedie voor onze aangevreten waterleliebladeren. Er zitten kleine zwarte langwerpige beestjes op de bladeren die bij onze steiger in het water (van een grote brede sloot) liggen; zij eten de bladeren op (zie foto). Iemand een idee / oplossing / suggestie?
  Donderdag 18 Juni 2020 om 15:49

2 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Oei oei:waterlelie haantje ; de enige remedie is alle kevers , larven en eitjes handmatig verwijderen/ dood knijpen.
  Als je een kleine vijver hebt kan je proberen de bladeren enkele dagen onder water te houden , de larven verdrinken dan, maar lijkt mij een hele klus om dat bij een grote vijver te doen.
  Ik vrees dat je voor enkele jaren vertrokken bent .
  Doe je het niet, dan gaan de lelies er op den duur aan want de kevers overwinteren in de holle stengels en kweken het jaar nadien verder :-(
  Wij zijn er al drie jaar mee zoet, en de kevers zijn bijna weg.... De waterlelies ook bijna jammer genoeg
  Donderdag 18 Juni 2020 om 16:43
 • Gerhard J. Gerhard J. Dank je wel Marianne! Dat wordt dan gewoon maar accepteren voor ons, omdat het een heel groot pakket lelies betreft, dat zeker tot 3 meter van de walkant in de sloot ligt. En het is ong. 6 meter langs de kant lang..... Ik heb ze al regelmatig met een flinke waterstraal van de bladeren afgespoten maar ze komen gewoon weer terug, ze verdrinken dus niet! Vrijdag 19 Juni 2020 om 08:53