Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Vera V.Goedendag,

    Wij hebben een Japanse Roos op het balkon staan. Deze is op het westen en daardoor vanaf later in de middag tot eind van de dag zon. Mijn vraag is waarom ik al -ik denk een jaar- geen bloemen eraan heb gehad? Ik heb alles gelezen op internet en in ieder geval al wat roestige spijkers gegeven tegen gele bladeren (dat helpt!) maar hij heeft zeker weten niet gebloeid in feb-mei. Ik zie ook helemaal niets wat op een knop kan lijken. Op dagen zonder regen krijgt hij elke dag wat water. Niet veel niet weinig. Tips en tekst her en der op internet heb ik niets aan want ik vind gewoon niets over waarom hij geen bloemen krijgt. Toen we hem kochten had hij een paar bloemen en deze hebben lang gehouden en zijn toen uitgebloeid.

    Iemand enig idee wat ik kan of moet doen?
    Zaterdag 20 Juni 2020 om 13:19

5 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Een Camelia is een voorjaarsbloei. De naam 'roos' zorgt voor misleiding want het heeft niets met een roos te maken.
    Bloeit pas vanaf volgend voorjaar terug maar mss moet je hem een beetje mest geven. Let op niet teveel en als je kan kiezen ,liefst mest voor zuurminnende planten. Heeft gevoelige wortels , zeker in pot waar de mest ter plekke blijft zitten
    Zaterdag 20 Juni 2020 om 13:37
  • Vera V. Vera V. Dat van die mest heb ik wel gelezen ja, goed om hier wat bevestiging te krijgen. Zal er eens achteraan gaan. Wat denken jullie van de pot en zijn plek? Weet niet of die mss te klein is? Daar kon ik ook niet echt achterkomend. Helaas geen halfschaduw op het balkon en alternatief is op het oosten met ochtendzon (alhoewel niet meteen vanaf zonsopgang vanwege muurtje op galerij)
    Zaterdag 20 Juni 2020 om 13:41
  • Marianne V. Marianne V. Grotere pot is zeker aan te raden, je andere standplaats liefst niet : de mijne staan de hele dag in de zon zonder last maar camelia's houden niet van ochtendzon : die doet in de winter/voorjaar hun bevroren blaadjes te vlug ontdooien en daar houden ze niet van . Staan van nature in (koudere) bergstreken waar de grond /lucht trager opwarmt
    Zaterdag 20 Juni 2020 om 13:47
  • Marianne V. Marianne V. Dan heb ik twee speciallekes : ze hebben nooit schaduw en nergens last van , soms van roetdauw in de lente
    Zaterdag 20 Juni 2020 om 16:22
  • Marianne V. Marianne V. Foei Bert, maar zolang het geen dt fouten zijn en je het aan de autocorrectie kan wijten is er geen probleem zeker :-):-):-)
    Zaterdag 20 Juni 2020 om 17:29