MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Ellen A.Mijn favoriete kuip(hang)plant bloeit weer. Hij geurt ‘s nachts heerlijk en zweefvliegen worden er door aangetrokken.. in de winter staat mijn zolder vol met wel 5 grote exemplaren. In het voorjaar gaan ze weer naar buiten op een plek met schaduw. Deze epiphyllum komt oorspronkelijk uit Zuid-America.
  Zaterdag 27 Juni 2020 om 22:25

5 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Zeer mooi. Ik vermoed dat je ze in de winter geen water mag geven? Zaterdag 27 Juni 2020 om 22:39
 • Heidi Heidi Wat een mooi bezit. Zaterdag 27 Juni 2020 om 23:07
 • Ellen A. Ellen A. @Pascal Geirnaert. Inderdaad geen water zodat de bladeren verschrompelen. In februari begin je dan weer met water en voeding. Vind dat altijd wel moeilijk en geef soms een beetje. Het gaat al meer dan 30 jaar goed. Het is een liefhebbersplant. Zondag 28 Juni 2020 om 07:54
 • Marianne V. Marianne V. Hey, in Celles gisteren was er een agavekweker die ook zeker 25 verschillende soorten scheuten van dergelijke cactussen meegaf. Heb flink op mijn tanden moeten bijten om er niet ook enkele te kopen ( maar we hadden heel beperkt cash geld mee , en vermits de meeste kwekers daar geen bancontact hebben helpt dat wel )
  Ik vind ze nochtans prachtig !
  PS , het was een nederlander , de website was agavekweker.nl of zoiets
  Zondag 28 Juni 2020 om 08:41
 • Pascal G. Pascal G. Dan gaat het inderdaad over de plant welke ik in gedachten had, Ellen.
  Ze zijn inderdaad heel mooi. Ons ma had ze vroeger in de veranda. Zelf heb ik er eerlijk gezegd niet de ideale ruimte voor.
  Zondag 28 Juni 2020 om 20:32

6 tuiniers vinden dit leuk