Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Annette   Bosrank 'Niobe' (Clematis 'Niobe')

  • Annette B.Even opnieuw (foto wad wel erg wazig):
    Heeft mijn clematis verwelkingsziekte? Ineens was ‘ie verdord (zie foto). Als ik op internet foto’s bekijk van verwelkingsziekte ziet het er anders uit, echter qua omschrijving zou het dat wel kunnen zijn.
    Zaterdag 27 Juni 2020 om 23:05

3 reacties

  • Edwin d. Edwin d. Lijkt het op. Ik heb het zelf nooit meegemaakt. Heb je de plant diep genoeg staan? Dan kan hij weer uitlopen als je 'm bij de grond afknipt.
    Zondag 28 Juni 2020 om 17:29
  • Pascal G. Pascal G. Ik heb dit vroeger ook nog gehad. Enkele weken later schiet de plant dan ineens terug uit de grond. Het jaar nadien herhaalde het probleem zich . Onlangs heb ik gelezen dat je de plant dan beter vervangt. Als dat zo is zou ik sowieso voor er een nieuwe in de grond gaat de bodem ontsmetten of vervangen. (Van een plantenverkoper vernam ik eens dat vooral de paarse varianten hier vlug last van hebben).
    Zondag 28 Juni 2020 om 21:07
  • Annette B. Annette B. Bedankt voor jullie reacties!
    Hij staat er nu 3 jaar, eerder nergens last van. Ik ga ‘m sowieso afknippen. Dit is geen gezicht. Ben benieuwd of hij daarna nog wat gaat doen.
    @Edwin, hoe diep is ‘diep genoeg‘? Dan kan ik hem evt. dieper herplanten.
    Maandag 29 Juni 2020 om 00:09