Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

A.J v.

  • A.J v.Goedemiddag allemaal het is voor mij de eerste keer op dit forum. Maar ik heb een vraag over de Korenbloem die wij in een bak hebben gepoot. Is het raadzaam om de potgrond om de twee jaar te vernieuwen? of hoe dat niet als je de plant regelmatig voeding geeft en in het najaar compost er over heen strooit.
    Zondag 28 Juni 2020 om 15:11

5 reacties

  • Edwin d. Edwin d. Korenbloem is een eenjarige die aan de kant van de weg en weilanden staat. Waarschijnlijk bedoel je een andere plant. De bladeren lijken op die van een prikneus maar die zou nu volop bloeien als tweejarige.
    Zondag 28 Juni 2020 om 17:23
  • A.J v. A.J v. Oké bedankt voor de informatie, dan ga ik toch even verder zoeken. want in de eerste instantie hadden wij deze gekocht onder de naam Korenbloem. Wij kwamen na twee jaar erachter, dat de korenbloem eenjarig is, dus twijfelen we nu. Wat heeft ....Hillegom ons verkocht? daar de plant al twee jaar en nu na verpot te hebben voor het derde jaar bloeit.
    Zondag 28 Juni 2020 om 17:43
  • Kaatje v. Kaatje v. Tuurlijk de Wilde Korenbloem (Centaurea cyanus) is eenjarig. Echter er zijn meer en ook 'vaste plant' korenbloemen.
    Tik rechtsboven Korenbloem in en kies Planten en je krijgt dit overzicht. Kijk of de jouwe er tussen zit. Met een bloem makkelijker zoeken natuurlijk.....
    https://www.mijntuin.org/searc...
    Zondag 28 Juni 2020 om 19:43
  • A.J v. A.J v. Geweldig dank je wel.
    Zondag 28 Juni 2020 om 20:19
  • Kaatje v. Kaatje v. Link is hier beter werkend: https://tinyurl.com/yda983vm
    Zondag 28 Juni 2020 om 20:22