MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • ELSIE T.Heeft iemand op dit forum al geprobeerd zelf een citroenboompje op te kweken vanuit een citroenpitje?
  Citroenboompjes kosten stukken van mensen dus ik wil het zelf proberen.
  Of heeft iemand er eentje "op overschot" (regio Gent, Eeklo, Oostende). Alle ervaringen en tips meer dan welkom! Hartelijk dank alvast! Groetjes, Elsie
  Donderdag 16 Juli 2020 om 12:33

2 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Dag Elsie. Als je enkele citroenpitten in een potje zaait komen die bij mijn weten altijd uit. Ik heb dat nog geprobeerd en dit lukt makkelijk. Verwacht niet om daar ooit citroenen aan te krijgen. Citroenbomen in het wild hebben een ondiepe brede beworteling welk in een pot veelal niet haalbaar is.Daarentegen hebben ze enorm veel licht nodig. Dit wil zeggen als je ze in de wintermaanden binnen op een niet te warm plekje aan een zonnig raam plaatst de plant nog altijd te weinig licht krijgt. Je zou dan eigenlijk extra groeilampen moeten bijplaatsen. Dit geld ook voor de gekochte citrus welke in tuincentra reeds vruchten draagt.
  Bovendien zijn de gekochte citrusboompjes geënte planten. Ik veronderstel dat dit de vruchtdraging en de groei bevorderd.
  Als onderstam voor de geënte citroenboom gebruikt men doorgaans"Poncirus trifoliata"
  https://www.mijntuin.org/plant...
  Ook deze wilde citroenboom kan je zaaien zonder hen nadien als onderstam te gebruiken. De Poncirus T. is winterhard en kan je bijgevolg gewoon in de tuin een plekje geven.
  Donderdag 16 Juli 2020 om 13:50
 • Dries L. Dries L. Ik heb in januari 2 wijnsinaasappelpitten laten kiemen en geplant in een pot. Planten zijn nu 10 cm hoog ongeveer.
  Dit is ook een citrusvrucht. Ik verwacht geen vruchten ,was eigenlijk gewoon een experimentje. Heeft wel een mooi tweedelig blad.
  Donderdag 16 Juli 2020 om 23:00