MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Harry G.We hebben dit jaar last van een ziekte aan onze Geraniums. Zie bijgaande foto. Kan iemand ons een goed advies geven, We hebben via een plantenzaak, het advies te spuiten met : Pyrethrum van Bayer?
    Zondag 26 Juli 2020 om 15:39

3 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Pyrethrum zou bij een schimmelinfectie niet helpen , daar doodt je insecten mee. (Ook bijen voor zover ik weet !! )
    Maar zoals je in een verder bericht aangaf hebben ze je een anti schimmel middel aangeraden en dat zal wel helpen. De meeste van die producten zijn ook niet zo ecologisch maar probeer te spuiten als de bijen niet meer vliegen , 's avonds dus.
    Zondag 26 Juli 2020 om 16:02
  • Harry G. Harry G. Hallo Marianne, dank voor jouw snelle reactie, ik corrigeerde het spuitmiddel.Dus niet Pyrthrum van Bayer maar Rosacur van Protect Garden, zijnde een middel ter voorkoming en bestrijden van schimmels.Overigens ook geen prettig spul volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Zondag 26 Juli 2020 om 16:39
  • T. A. T. A. Antischimmelmidellen zijn uitermate giftig voor mens en dier. De meeste schimmelziektes zijn zeer tijdelijk, dus het verwijderen van de aangetaste delen, en verplaatsen van de plant zijn meestal al voldoende. Zondag 26 Juli 2020 om 19:45