MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Je kan ze binnenshuis aan een raam laten overwinteren maar je hoeft ze nu echt niet uit de grond te halen hoor. :-) Woensdag 29 Juli 2020 om 16:49
 • Adrie D. Adrie D. Hahahaha, nee maar dan was het een foto geworden van wat zand hè :-) :-)

  Had er een flink stel gestopt in een pot waar al een mini-palmboom in staat. Dan weet ik tenminste waar ik ze gelaten heb was mijn gedachte toen. Alleen nu zag ik dat ze aan het kiemen zijn doordat er een vlak aan oppervlakte zat. Kan ze er beter nu uithalen en in andere potjes duwen dan wanneer het miniplantjes met kwetsbare wortels zijn was mijn redenatie. Ja ik doe wel vaker domme dingen :-) :-)
  Woensdag 29 Juli 2020 om 19:51
 • Pascal G. Pascal G. Dat was me nog nooit opgevallen, Adrie. :-) :-)
  Zet ze 's winters aan een raam waar liefst geen radiator in de buurt staat. Lichtjes vochtig houden. Ik plant ze zelf pas uit als ze een cm of 10 hoog zijn. Je kon dus makkelijk nog een jaar wachten om ze te verplanten. Het geeft niet als ze hierdoor kort op elkaar staan.
  Om terug te gaan naar jouw eerste vraag. Het grote nadeel aan niet winterharde palmen is dat je ze in pot moet laten (anders kan je ze 's winters uiteraard niet binnen plaatsen) en dat eens de echte groei start je de boom ieder jaar een grotere pot moet geven totdat je deze door zijn gewicht om den duur niet meer kunt verplaatsen.(daar gaan dan wel wat jaartjes over).
  Woensdag 29 Juli 2020 om 22:03

2 tuiniers vinden dit leuk