MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Frederik R.Zeer veel last van mieren tussen de wortels van mijn vlinderstruiken en van mijn magnolia. Ze vreten alles op. Reefs meerdere vlinderstruiken vervangen, maar met een magnolia doe ik dat liever niet. Reefs 2 jaar dat ie niet groeit of bloeit. Kunnen de mieren de oorzaak zijn? Zou ik het riskeren om deze winter te verplaatsen?
  Zondag 2 Augustus 2020 om 16:13

8 reacties

 • Pascal G. Pascal G. Op zich doen de mieren niets aan jouw plant. Maar door hun gangenstelsel kunnen ze er voor zorgen de wortels vrij komen te zitten. Zondag 2 Augustus 2020 om 22:22
 • Sofia A. Sofia A. Heb hetzelfde!
  Ook hangen de blaadjes slap.. Is begin dit jaar geplant.
  Maandag 3 Augustus 2020 om 11:30
 • Groen G. Groen G. Wat is dat witte op de grond?
  Ik heb een mangnolia, die staat halfschaduw, onder grote bomen. Deze staat in de volle zon?
  Maandag 3 Augustus 2020 om 19:18
 • Frederik R. Frederik R. Dat wit is "biologisch" insecticide tegen mieren, er pas rongedaan en ondertussen weggespoeld door 3 minuten regen... staat idd in de volle zon.
  Aangeraden in het tuincentrum uit de buurt...
  Maandag 3 Augustus 2020 om 21:18
 • Pascal G. Pascal G. Om den duur kunnen de mieren zodanig veel aarde van rond de wortels weg halen dat de plant daar om den duur van afziet of zelfs sterft. Maandag 3 Augustus 2020 om 21:50
 • Frederik R. Frederik R. Wat kan ik doen om de magnolia te redden? Dinsdag 4 Augustus 2020 om 08:43
 • Joris D. Joris D. Boerenwormkruid naast zetten. Dat schijnt de mieren weg te jagen. Het heeft geholpen indertijd om een grote kerselaar te bevrijden van een enorm groot nest. Ik heb nooit insecticide gebruikt.
  Wat mieren ook vaak doen is bladluizen kweken op de planten dichtbij hun nest. Vaak doen die meer schade dan de mieren zelf.
  Eens de mieren weg zijn, kan je larven van lieveheersbeestjes overzetten om de bladluizen te bestrijden. In tussentijd kan je een aftreksel van brandnetels erop spuiten.
  Dat maak je door brandnetels te laten trekken in een emmer water tot er geen schuim meer ontstaat als je roert - Duurt een paar weken.
  Zondag 11 Juli om 15:54
 • Frederik R. Frederik R. bedankt! Maandag 12 Juli om 07:30