MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Jelle v.Hallo,
  Ik vraag me af iemand weet wat er met mijn twee Boskoop Glorie druiven aan de hand is.

  De druiven staan naast elkaar tegen een schutting. Begin het jaar zijn er organische meststoffen gegeven. Ik heb op de meeste takken maar één tros laten staan, de takken zijn ingekort op minimaal 7 bladeren en alle okseldieven zijn afgeknipt op 2 bladeren.

  Een druif krijgt steeds meer donkere vlekken op het blad, vooral ook op de nerven (in tegenstelling tot bij magensiumgebrek) en de bladeren verkleuren geel en lijken af te sterven (foto). Bij de jongere bladeren ontstaan licht groene vlekken. De trossen lijken nog goed (op enkele verschrompelde bessen na). Ook krijg ik geen sporen van schimmel/meeldauw gevonden.

  Vergelijkbare verkleuring treden in mindere mate ook op bij de andere druif. Deze druif heeft echter veel bladeren met verkleuring tussen de nerven zoals bij magnesiumgebrek. Deze bladeren gaan ook wat slap hangen. Tevens verschrompelen de bessen, maar dit lijkt me een gevolg van de hittegolf. In hoeverre kan het hier om magnesiumgebrek gaan, terwijl dit bij de andere druif (op 1,5 meter afstand) vermoedelijk (?) niet het geval is?

  Ik hoop dat iemand weet wat hier aan de hand is en mij verder kan helpen.

  Groeten,

  Jelle
  Maandag 10 Augustus 2020 om 13:32