Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Cecile G.vraag over een budleia blue chip.
    Sinds ca 9 jaar staat bovengenoemde struik in mijn tuin.
    Normaal gesproken had die per tak een grote eindpluim die ik dan na het uitbloeien wegsnoeide en waarvoor dan 2 kleinere aren voor in de plaats kwamen.
    Dit jaar is de hoofdpluim net als anders ( meer lichtpaars dan blauw overigens ), maar over de hele lengte van het jonge hout van alle takken zitten nu kleinere pluimen maar die bloeien wit ! Kan iemand me vertellen hoe dit komt?
    Vrijdag 14 Augustus 2020 om 12:46

2 reacties

  • Gert a. Gert a. ik heb deze al enkele jaren in een bak staan en snoei net op dezelfde manier, maar dat fenomeen heb ik nog niet gezien. aangezien de bloemtrossen kleiner zijn dan anders ... misschien voedingtekort? een vlinderplant haalt elk jaar opnieuw veel energie uit de grond. ik doe regelmatig percolaat van de wormenbak in het gietwater.
    Maandag 17 Augustus 2020 om 23:39
  • Cecile G. Cecile G. Gert a.k.a. Storm : ik denk niet aan een tekort, want ie groeit juist harder dan anders en alle andere planten in de bak groeien ook goed. Ik heb begin dit jaar juist allerlei soorten wormen gekocht, ze krijgen groen afval en verder voed ik de bodem met goede compost. Maar iig dank je wel voor je hulp :)
    Dinsdag 18 Augustus 2020 om 03:40