Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

33 reacties

  • Franca v. Franca v. Prachtig plaatje Pascal, het kan zo in een tuinblad.
    Woensdag 19 Augustus 2020 om 21:37
  • Marianne V. Marianne V. Hoelang staat die er al, Pascal ? Heb de mijne nu twee zomers maar ze is nauwelijks een meter hoog. Ze heeft natuurlijk wel wat water tekort gehad deze zomer
    Woensdag 19 Augustus 2020 om 22:04
  • Grietje B. Grietje B. Mooie bananenplant, overleefd die de winters?
    Woensdag 19 Augustus 2020 om 22:54
  • Pascal G. Pascal G. @Marianne Vandemoortele
    Hij staat er nu 3 jaar. Voorheen stond deze op een andere plaats maar was te zwaar om in één stuk te verhuizen.Hierdoor hebben we slecht 1 stengel kunnen verplaatsen welke intussen terug mooi uitgegroeid is maar, nog niet haar maximum hoogte heeft.
    @Grietje Bouma
    Voor de winter knippen we de bladeren af en gaan er 2 elektrische verwarmingskabels en een vorstvlies rond.Vroeger deed ik er ook nog eens verdroogde bladeren rond maar dat is met de voorbije winters niet meer nodig.Met voorzorgsmaatregelen overleeft de plant de winter dus. We behouden slechts enkele stengels, dat is meer of genoeg.
    @Franca van de Goolberg
    Er heeft mij nog geen enkel tuinmagazine gecontacteerd, snik. :-) :-)
    Donderdag 20 Augustus 2020 om 13:45
  • Renilde Renilde @Pascal Geirnaert , mooie plant idd maar is dit een recente foto? Je gras is nog mooi groen zeg....
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 10:28
  • Pascal G. Pascal G. De foto is deze week genomen, Renilde. Het gras groeit op een goede ondergrond en krijgt water als dat nodig is.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 10:34
  • Marianne V. Marianne V. Ik denk dat je gras heel veel water krijgt , Pascal , hier is het erger dan hooi, maar het heeft natuurlijk geen water gekregen :-)
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 10:40
  • Pascal G. Pascal G. De ondergrond doet er ook veel aan hoor. Als die slecht is mag je doen wat je wil. Je zal nooit mooi gras bekomen.In mijn eerste huis was dat zo. 'k Had het dan om den duur opnieuw aangelegd met watergelkorrels in de grond maar ook dat hielp niet.
    Natuurlijk, als je het nooit water geeft verdroogt het op eender welke ondergrond tijdens een hittegolf. Wij hebben geen grote tuin dus waarom zou ik deze laten verdrogen?
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 11:05
  • Franca v. Franca v. Geen grote tuin Pascal? 254 m2 een balzaal vergeleken bij mijn postzegel. Ik heb iedere avond met die hittegolf mijn postzegel gesproeid en nu 2 regentonnen vol water, maar het is bij mij nu even niet nodig zoveel regen gehad de laatste dagen.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 11:10
  • Pascal G. Pascal G. Oei, ik wou echt niemand beledigen, Franca. Groot en klein is natuurlijk met wat je het vergelijkt hé? Nu geef ik ook al een paar dagen geen meer. We kregen hier ook zowat dagelijks een regenbui of onweer over ons heen. Juist in de serre moet ik natuurlijk water geven.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 11:18
  • Marianne V. Marianne V. Het enige wat hier water krijgt zijn mijn potplanten/kuipplanten maar dit jaar heb ik de rand rond de vijver toch ook een beetje moeten helpen. Het water van de wasmachine werd over de rest van de planten in de volle grond verdeeld. En het resultaat zie je : alleen het gras in de directe omgeving van de potten staat groen, de rest is hooi. Onkruid blijft vreemd genoeg wél groen :,-):-)
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 11:30
  • Franca v. Franca v. Wat erg Marianne, dan doe je zo je best om een mooie tuin te maken en dan ziet het er eigenlijk in de zomer niet zo uit als het in je gedachten zou worden.
    Nou Pascal zo snel ben ik niet beledigd hoor, ik ben blij met mijn tuintje en ben er iedere dag druk mee.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 11:35
  • Marianne V. Marianne V. Heb al gedacht het gras vol klaver te zaaien,:-):-):-) dat blijft ook in de droogte groen , leuk voor de hommels (niet voor mijn blote voeten want dan steken ze) maar dan is het in de winter kaal vrees ik. :-( Nog een maand geduld en dan is alles weer groen....
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 11:43
  • Pascal G. Pascal G. Franca.Je mag zeker trots zijn op jouw mooie tuin.Gek dat een een liefhebber altijd iets te doen heeft in de tuin hé? De onze is aangelegd zodat onkruiden amper de kans krijgen om te groeien en toch weet ik me dagelijks bezig te houden.
    Marianne. Het zal zo lang niet duren vooraleer alles terug groen staat (als de weesvoorspellingen kloppen :-) )
    Klavers zijn vooral goed voor de honingbijen.Voor ons huis ligt een vrij groot plein waar veel klavers groeien. Niettegenstaande hier nog veel honingbijen zijn vliegen er natuurlijk meer hommels maar bij de klavers zien we dat deze vooral door honingbijen bezocht worden. (Ik heb het dan over de soort met witte bloemen)
    Inderdaad zeer gevaarlijk om met blote voeten door te lopen. Tenzij je van acupunctuur houd. :-) :-)
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 12:20
  • Marianne V. Marianne V. Al ondervonden/gevoeld. Al enkele keren gestoken door een hommel die zich bedreigd voelde ,jawel op de klaver in het gras, steek in mijn voet , arm , vingers ,hand....
    Ik vind die pluizige beestjes heel lief , maar..... Dus loop ik in een boog om de klaver heen en doe ik nog steeds geen schoenen aan :-)
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 12:40
  • Pascal G. Pascal G. Open pantoffels heb ik meestal aan in de tuin. Dit is toch veiliger om nergens in te trappen. Dat hoeven niet altijd bijen te zijn en zeker in de schors is dat aangenamer stappen.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:12
  • Franca v. Franca v. Ach een “ongelukje” kan altijd in de tuin, laatst was ik wat uitgebloeide rozen aan het uitknippen, dom zonder handschoenen, kreeg ik een stekel in een bloedvaatje op mijn hand.je wou niet zien hoe dik en paars mijn hand werd.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:20
  • Pascal G. Pascal G. Dat wist ik niet dat de gevolgen hiervan zo groot kunnen zijn.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:25
  • Franca v. Franca v. Normaal gebeurd er natuurlijk niet zo veel met een stekel in je hand of waar dan ook, maar deze stak precies in een bloedvaatje.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:27
  • Marianne V. Marianne V. Als ik mij niet vergis zijn rozen stekels giftig, vandaar de reactie
    Bij mij is het : in mijn vinger knippen met een snoeischaar dom dom dom, mijn tenen stoten, in stekels trappen , en ... bloemen , met name fuchsia's kuisen en per ongeluk een boze hommel vastnemen die nog in de bloem zat....of naar een vlieg slaan die in mijn haar vastzit die ook een boze hommel blijkt te zijn.....,één keer een heel grote agave verplant , stekel in de plooi van mijn duim geprikt en er pas na enkele maanden tot het laatste puntje uitgekregen,bij het snoeien een grote tak op mijn hoofd(mijn echtgenoot lette een klein beetje niet op...) Franca, je ziet , ik kan er ook wat van hoor , je bent niet alleen:-):-):-)
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:37
  • Franca v. Franca v. Gelukkig Marianne, ben ik niet de enige, maar we leven nog moet je maar denken.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:39
  • Marianne V. Marianne V. Het zijn dan ook alle stommiteiten van de laatste 15 jaar in één keer opgesomd hé:-):-):-)
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:45
  • Franca v. Franca v. Gelukkig, dan hoef ik me geen zorgen te maken, dat van een hommel in een bloem heb ik ook pas gehad. En met de snoeischaar, moet ik ook uitkijken als ik mijn klimop knip. Daar ga ik zo aan verder, is vaak een gebed zonder einde, ben ik klaar kan ik weer bijna opnieuw beginnen.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 13:48
  • Pascal G. Pascal G. Ik ben één keer na struikelen slecht terecht gekomen in de beek(1.7meter diep). Gelukkig stond ze droog want de eerste minuten kwam ik niet recht. Na roepen komt mijn echtgenote dan kijken en die vraagt dan nog ferm,..."Wat lig jij hier te doen?"
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 14:39
  • Marianne V. Marianne V. Nog eentje vergeten vertellen: ik wilde naast de vijver een wild uitgeschoten boompje uitdoen maar het lukte niet; aan mijn man gevraagd om , terwijl ik trok, de resterende wortel af te stekken met een spade; je raadt het al : krak , het lukte meteen , ik had het nog niet verwacht en belandde achterwaarts in de vijver. Mijn man heeft zijn spade nog neergegooid en mijn arm vastgesnapt waardoor ik op een talud half in het water lag te spartelen , anders lag ik er helemaal in .
    Ik geraakte van het lachen niet meer recht.
    Ik moet nog zeggen dat het water heerlijk lauw was en we nadien de vissen enige tijd niet meer gezien hebben....
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 15:19
  • Franca v. Franca v. Geweldig Pascal en Marianne, ik lig echt in een deuk, ik zie jullie al liggen. En die opmerking van je echtgenote Pascal, zou ik ook kunnen maken. Aan jouw man had je tenminste nog iets Marianne.
    Je zou er een bundel van kunnen make: bloopers in de tuin.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 17:19
  • Marianne V. Marianne V. Goed idee!!
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 17:21
  • Pascal G. Pascal G. Ja, maar dan ga je nog veel verhalen moeten verzamelen, Franca.
    Ik ben er rotsvast van overtuigt dat @Adrie De Bever er nog enkele heeft.
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 21:27
  • Franca v. Franca v. Vast wel, die kan er ook wat van!
    Vrijdag 21 Augustus 2020 om 21:28
  • Renilde Renilde Hahaha...ik lig in een deuk :-))))
    Zaterdag 22 Augustus 2020 om 08:01
  • Franca v. Franca v. O Adrie ik kom niet meer bij, dit komt ook in de bundel met bloopers.
    Zaterdag 22 Augustus 2020 om 09:06
  • Pascal G. Pascal G. Hopelijk heb je daar niets aan overgehouden, Adrie :-) :-) :-)
    Zaterdag 22 Augustus 2020 om 10:47
  • Pascal G. Pascal G. Ja, zulke stoten komt iedereen wel eens tegen zeker? Zolang we onze voorvallen zelf kunnen navertellen is het goed. :-)
    Zaterdag 22 Augustus 2020 om 11:37

5 tuiniers vinden dit leuk

  • Grietje B. Grietje B. Woensdag 19 Augustus 2020 om 22:53
  • Franca v. Franca v. Woensdag 19 Augustus 2020 om 21:37
  • Renilde Renilde Donderdag 20 Augustus 2020 om 09:47
  • Floor v. Floor v. Vrijdag 21 Augustus 2020 om 19:39
  • Didier V. Didier V. Maandag 14 September 2020 om 11:09