Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Pascal G.@Adrie De Bever
    @Marianne Vandemoortele
    @Geerte Hoefakker
    Gelijkaardige verlaten wespennest. Foto genomen in Italië 2014.
    Deze zat aan de onderkant van een vangrail.
    Zondag 23 Augustus 2020 om 21:21

8 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Lijkt idd op een nest van de Franse wespen dat ik hier al vond maar hier was het lichter van kleur en voelde echt aan als papier.
    Zondag 23 Augustus 2020 om 22:05
  • Pascal G. Pascal G. Ik zou me daar geen zorgen over maken. De nest bij jou was al lang verlaten. In een gebruikte nest vliegen gedurig wespen heen en weer en vind je in de cellen (zeskant pijpjes) wespenlarven.De larven zijn soms groter dan de wespen zelf dus kunnen ze deze niet zo maar eventjes verhuizen. Een wespennest in huis is trouwens zeer gevaarlijk als deze uitgroeit tot een volwaardige nest. De wespenwoning welke je aantrof alsook deze op de foto zijn slechts het niet afgewerkte begin.
    Maandag 24 Augustus 2020 om 11:19
  • Marianne V. Marianne V. Dus ze was niet verlaten maar in opbouw ??
    Trouwens, ik weet dat ze gevaarlijk kunnen zijn, maar laten we ze ook soms eens het voordeel van de twijfel geven, afhankelijk van de soort zijn ze gevaarlijk of niet. Ik weet dat ik aan het preken ben maar íemand moet ze verdedigen:-)
    Maandag 24 Augustus 2020 om 11:34
  • Pascal G. Pascal G. Ik heb gelezen dat een Koningin start aan de opbouw van de cellen en haar eerste eitjes in de gebouwde cellen legt(ongeveer 20 cellen). De eerste wespen welke daar vervolgens uit komen zorgen voor de verdere opbouw. Waarschijnlijk is er tijdens deze opbouw iets mis gelopen (bijv. sterven van de koningin) of zijn de wespen verhuisd en kwamen ze voor zolang hun larven in de oude nest nog voederen? Zelf heb ik al enkele keren wel gebruikte, beginnende nesten met slechts enkele wespen aangetroffen en in de cellen zaten telkens larven.
    Een volgroeide nest zou tot 5000 wespen tellen (Koningin, werksters en mannetjes). Heb je zo een nest in een verlaten hoekje van de tuin dan kan ik aannemen dat je deze onaangeroerd laat, maar in huis????
    Maandag 24 Augustus 2020 om 12:14
  • Marianne V. Marianne V. Als dit nog steeds over het nest van Adrie gaat, ik had begrepen dat dat niet ín maar buiten het huis aan een dakkapel was , waardoor ik het nodig vond om in de verdediging te gaan :-)
    Maandag 24 Augustus 2020 om 12:19
  • Marianne V. Marianne V. Hier zitten de Franse wespen ook onder de dakpannen en onder de zonnepanelen. Ze mogen blijven :-)
    Maandag 24 Augustus 2020 om 12:50
  • Pascal G. Pascal G. Zeker deze onder de dakpannen zou ik laten verwijderen.Ze kunnen mettertijd via kieren alsmaar meer schade aanrichten.
    Maandag 24 Augustus 2020 om 14:40
  • Marianne V. Marianne V. Pascal, er zijn wespen en wespen en die hier mogen blijven
    Maandag 24 Augustus 2020 om 14:44

1 tuinier vindt dit leuk