Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kees H.

  • Kees H.Om mijn moestuin heb ik 35 jaar geleden een beukenhaag geplant die inmiddels 180 cm hoog en 150 cm breed. Door de hete zomers van de laatste drie jaren gaan er steeds meer beuken dood en ontstaan er bruine en kale stukken. Mijn vraag: moet ik deze haag maar opgeven en bv. een nieuwe meidoornhaag planten of kan ik de hele heg rigoureus terugsnoeien en de lege plekken opnieuw inplanten?
    Donderdag 27 Augustus 2020 om 23:46

6 reacties

  • Plantadvies Plantadvies Je kunt gedeeltes vervangen en zoveel mogelijk de grond verbeteren het gehele jaar door. Let ook eens op witziekte en behandel deze dan. Gedeeltelijk vervangen scheelt geld. Als je alles al hebt gedaan waar ik over schreef, kun je inderdaad gaan denken om een andere haag te nemen.
    Vrijdag 28 Augustus 2020 om 06:31
  • Danny V. Danny V. Beuken zijn zéér gevoelig voor droogte.
    Daarom altijd mulchen onder een beukenhaag maar best met mulch vermengd met compost van afgevallen beukenblad ivm de benodigde speciale grondschimmels.
    Ik laat mijn snoeisel altijd onder de beukenhaag liggen hiervoor.
    Is er ook géén aantasting van boomkanker?
    Vrijdag 28 Augustus 2020 om 09:57
  • Sonja H. Sonja H. Waag je nooit aan een meidoornhaag, die is echt vreselijk om te snoeien, al die stekels..... Bovendien de bessen worden dan wel door de vogels gegeten en overal uitgepoept ontkiemen overal in je tuin......
    Vrijdag 28 Augustus 2020 om 12:52
  • Pascal G. Pascal G. Haagbeuken stellen minder eisen aan de grond dan Beukhagen. Een Meidoornhaag is wel mooi maar ook gevoelig voor plagen.
    Vrijdag 28 Augustus 2020 om 17:11
  • T. A. T. A. Beuken hebben graag dat je hun gevallen blad laat liggen. Zij doen het in een slordige tuin dus beter dan in een aangeharkte. En ja, een meidoornhaag is prachtig en goed voor de vogeltjes, maar als je hem zelf moet knippen een ramp.
    Vrijdag 28 Augustus 2020 om 20:30
  • Kees H. Kees H. allen dank voor het meedenken. Ik laat mijn plannen voor een meidoornhaag nu voor wat ze zijn en ga met de andere suggesties aan de slag
    Dinsdag 6 Oktober 2020 om 13:35