MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Jefdag

  ik sprak gisteren met een wat oudere tuinman, die nogal eens terecht gewezen wordt door de mensen(amateurs dus meestal) die allerlei opzoekingen doen op het internet.
  Deze tuinman beweert, en hij heeft gelijk denk ik, dat er zoveel tegenspraak is op de varia tuinsites over planten. Op de ene site staat een plant aangegeven dat hij veel zon behoeft, op de andere moet hij in halfschaduw enz enz.
  Maar , zegt onze brave tuinman , de mensen kijken op het net niet meer naar de nederelandse namen van onze planten, zo kopen mensen bij hem veel pachysandra , want het is een bodem bedekker, maar....zijn nederlandse naam is schaduwkruid.
  Maar de internetamateurs zetten die planten dan in volle zon , en komen dan klagen dat zij het niet goed doen !
  En graag wil ik deze brave man volgen in zijn advies om ook steeds de nederlandse naam van planten op te zoeken, ze zeggen meestal veel over hoe of waar deze plant moet staan, of geven halvelings een eigenschap mee in de naam.
  Ik heb hem beloofd dit op mijn tuin.org te zetten, dus bij deze....

  Groetjes

  Jef
  Donderdag 10 September 2020 om 13:56

3 reacties

 • Lieven G. Lieven G. We hebben het gehoord :) Donderdag 10 September 2020 om 14:15
 • Pascal G. Pascal G. Het is inderdaad zo dat er veel fouten staan op het internet. Ook aangaande planten. Als je goed zoekt vindt je zelfs teksten welke mensen bijna letterlijk overnemen van andere sites. Dit wil zeggen dat als de eerste een fout maakt de anderen diezelfde verkeerde informatie overnemen.Ook op deze site is dit helaas zo. Het is al meerdere malen gebeurd dat ik hier een nieuwe plant toevoeg.Logisch gezien zou ik op dat moment de enige zijn welke (van de mensen op deze site) deze plant heeft. Meestal geef ik dan geen of weinig info mee over deze plant wat natuurlijk niet onlogisch is(over een plant welke je nog maar net hebt kan je geen ervaringen neerschrijven).Toch wordt er doorgaans na hooguit enkele dagen door derden een volledige uitleg naar verzorging en dergelijke neergeschreven.Dit terwijl ze deze plant niet eens in hun tuin hebben. Waar halen ze deze info dan????
  Ook zie je vaak dat verkopers van planten drastisch overdrijven met het aantal stuks per vierkante meter. Veel planten hebben ook nadelige kanten (bijvoorbeeld: Woekerende planten,te steunen planten of ziektegevoelige planten). Deze info wordt door verkopers veelal (niet altijd) achter gehouden.
  Wat de Nederlandse namen betreft moet ik jouw tuinman tegenspreken. Bij het intypen van Nederlandse namen kom je al eens meerdere plantensoorten tegen. Neem nu bijvoorbeeld "Kattestaart of Lampenpoetser".Tik beide maar eens in op Google en klik vervolgens op afbeeldingen.
  Bovendien zijn er heel veel planten welke geen Nederlandse naam hebben alsook planten met meerdere Nederlandse benamingen.
  Vrijdag 11 September 2020 om 12:38
 • Kiki B. Kiki B. Amen, Pascal, geheel met je eens. Door gebruik van de latijnse naam en die te herleiden kom je soms nog veel meer te weten. Vrijdag 18 September 2020 om 22:57

3 tuiniers vinden dit leuk

 • Danny V. Danny V. Donderdag 10 September 2020 om 15:12
 • Marianne V. Marianne V. Donderdag 10 September 2020 om 17:44
 • Kiki B. Kiki B. Vrijdag 18 September 2020 om 22:55