MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Marianne V.Heeft iemand ervaring met het (vorstvrij) overwinteren van rodochiton? Vandaag de klimplant kort geknipt omdat ze kapot was en gezien dat de stammetjes onderaan terug uitschieten. Normaal wordt ze verkocht als eenjarige klimmer , áls je ze al ergens in een tuincentrum vindt. Al meermaals geprobeerd om zelf te zaaien maar ook dat is geen succes. Het is ieder jaar weer hopen dat ik er eentje ergens kan kopen .Het zou dus heel leuk zijn als ik ze kon overwinteren.
  Donderdag 17 September 2020 om 18:47

3 reacties

 • Franca v. Franca v. Nooit van gehoord, wat zijn er toch veel planten, hij is prachtig. Vrijdag 18 September 2020 om 08:36
 • René S. René S. Marianna, mijn ervaring met het overwinteren van Rhodochitons is niet positief. Ze komen de winter door, maar willen daarna niet echt meer aanslaan. Maar doe 'n poging; als de vorst nadert, afdekken met luchtig materiaal en iets om de regen weg te leiden van dat materiaal.
  Ik koop in mei bij Bloeiers in Slootdorp mooie, goed ontwikkelde planten in pot met klimrekje voor 'n euro of 4. Daarom zaai ik ze ook niet meer.
  Vrijdag 18 September 2020 om 08:43
 • Marianne V. Marianne V. @Rene :ze staat in pot dus ga ik hem zeker binnen zetten .Het moet in een niet verwarmde serre dus kan ik idd nog afdekken.
  Ik zou normaal jaarlijks een nieuwe plant te kopen maar het lijkt erop dat er hier in de streek heel weinig kwekers zijn die het zich de moeite getroosten om ze te kweken, wellicht omdat opkweken niet zo makkelijk is , vandaar mijn vraag dus :-)maar ik ga het proberen , wie weet lukt het . En áls het lukt , volgend jaar foto's van mijn eigen plant:-)
  @ Franca : ik ben een tiental jaar geleden in een tuincentrum toevallig op deze plant gebotst en sedertdien verloren :-) , ze is idd prachtig maar wellicht ken jij ze niet omdat ze weinig gekweekt wordt.
  Vrijdag 18 September 2020 om 09:00