Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Nathalia D.Ik zou graag een bodembedekker zetten onder een hortensia border maar uit ervaring weet ik dat er weinig onder groeit. Ik dacht aan vinca minor (maagdenpalm) omdat die lange stengels hebben en zo tot onder de hortensia's zouden kunnen komen. Zou dit een goede keuze zijn?
    Zaterdag 17 Oktober 2020 om 20:23

13 reacties

  • Franca v. Franca v. Viola Labradorica heb ik onder mijn Hortensia’s gezet en die doen het geweldig daar, of de Vinca het onder Hortensia’s doet weet ik niet.
    Zaterdag 17 Oktober 2020 om 22:48
  • Marianne V. Marianne V. Franca , persoonlijk vind ik het labrador viooltje een gruwel : niet omdat het een lelijk bloemetje is , maar omdat ik het 25 jaar geleden ooit op één plaats plantte en omdat ik er nu nog steeds overal in de tuin nakomelingen van terugvind , over de hele 1000m2 , liefst ónder en tussen struiken en haag waar we ze over het hoofd zien of net niet bij kunnen om uit te trekken. Alleen onder de hortensia's wil het hier níet groeien 😵
    Zondag 18 Oktober 2020 om 07:29
  • Franca v. Franca v. O jé Marianne, dat is niet zo mooi. Gelukkig is het bij mij niet zo erg, hij groeit bij mij ook onder de rozen in mijn rozenperkje. Hij houdt onkruid tegen en waar hij toch gaat staan waar ik hem niet wil haal ik hem weg. Of het dus iets voor jou is Nathalie durf ik nu niet te zeggen, ik wil natuurlijk niet dat je net zo iets als Marianne krijgt.
    Zondag 18 Oktober 2020 om 08:51
  • Franca v. Franca v. Sorry Marianne, ik ben nog niet goed wakker geloof ik 🤭😢🤣
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:09
  • Marianne V. Marianne V. Dat zei ik ook Franca : ik haat het plantje maar NIET omdat ik het bloemetje niet mooi vind, wel om de andere reden 😉
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:09
  • Franca v. Franca v. Snap het helemaal van je, misschien heeft het wel iets met de grondsoort te maken. Ik tuinier op kleigrond, niet zo’n zware klei.
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:12
  • Marianne V. Marianne V. Ik weet niet hoe het komt , heb het jaren onder controle knn houden (uitgetrokken dus ) maar er moeten er toch enkele aan mijn aandacht ontsnapt zijn en we zijn terug bij af 😕
    Jij bent trouwens niet de enige die niet goed wakker is hoor : ik typ een fout, kopieer het bericht, wis het , en post het opnieuw zonder eerst te verbeteren , dus weer gewist 😵
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:19
  • Franca v. Franca v. Ach dat kan gebeuren, gelukkig kan er gewist worden. Maar het blijft vervelend voor je als er iets in je tuin zo woekert. Bij de Annabelle heb ik Maarts viooltje gezet, witte bloemetjes, dat werkt ook goed tegen onkruid en zaait zich ook nergens anders uit. ( bij mij )
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:27
  • Marianne V. Marianne V. Gelukkig voor jou dan 😁
    Ik heb hier hetzelfde met houttuynia : iedereen klaagt dat hij woekert maar hij blijft hier vrij goed op zijn plaats . Zo zie je maar hè.
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:36
  • Franca v. Franca v. Nou die heb ik 25 jaar geleden gehad en was bij mij een ramp, woekeren! Heb hem er toen uit gehaald en ik vind nu na 25 jaar af en toe nog een plantje er van.
    Zondag 18 Oktober 2020 om 09:39
  • Nathalia D. Nathalia D. Bon, het is dus vinca minor geworden😁 Moest naar tuincentrum voor bloembollen en zag ze staan en tja.... Ze zijn zo in mijn kar gesprongen 😂 Het moesten trouwens witte boempjes zijn want het wordt een witte border. 😊
    Zondag 18 Oktober 2020 om 20:43
  • Han J. Han J. Ik heb onder een van mijn hortensia's de grond afgedekt met (kippen)gaas en daar allerlei keitjes en keien overheen gelegd i.p.v. er schaduwplanten onder de laten groeien. Op schaduwplekken onder andere struiken heb ik Pachysandra en Waldsteinia neergezet.
    Donderdag 22 Oktober 2020 om 22:22
  • Bennie L. Bennie L. Galium odoratum (lieve vrouwe bedstroo) doet het prima als bodembedekker
    Woensdag 28 Oktober 2020 om 08:26