MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Eco t.EINDEJAARSSRAADSEL: Bij ons en in de omringende tuinen is de sneeuw intussen verdwenen door de dooi. Bij 1 buur ligt echter nog alle sneeuw alsof ze nog maar juist gevallen is. Rarara, hoe komt dat? Vrijdag 31 December 2010 om 15:44

4 reacties

 • Lieven G. Lieven G. Vertel ... ben benieuwd ? Iets met drainage ? Vrijdag 31 December 2010 om 16:27
 • Ann V. Ann V. Juist gevallen... van het dak? Vrijdag 31 December 2010 om 17:26
 • Mieke D. Mieke D. Waarschijnlijk heeft die buur een verharde tuin ipv gras of zand ? Zaterdag 1 Januari 2011 om 13:35
 • Eco t. Eco t. Nee, de sneeuw is niet van het dak gevallen. Zelf geloofde ik ook mijn ogen niet tot na een tijdje toch "mijn frank" viel.
  Lieven en Mieke zochten in de juiste richting: het heeft een technische oorzaak. De buren hebben namelijk een warmtepomp als binnenverwarming en de leidingen die hiervoor warmte onttrekken aan de aarde liggen horizontaal gekronkeld over het hele tuinoppervlak op een diepte van 1 meter. Blijkbaar wordt er zodanig veel warmte onttrokken dat er kunstmatig vorst wordt gecreëerd aan het oppervlak. En zo bleef daar de sneeuw liggen. Een raar zicht was het.
  Ik denk dat dit een goede tip is voor mensen met warmtepomp en horizontale leidingen die toch wat plantjes in hun tuin willen zetten. Best alpiene soorten gaan planten ;-)
  Zondag 2 Januari 2011 om 15:48

1 tuinier vindt dit leuk