MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • George T.Wie kan me vertellen hoe je een Dicksonia Antarctica moet behandeln die buiten in de pot staat? Vliesdoek, stro? Binnen of buiten? En hoeveel water dan?
  Zondag 25 Oktober 2020 om 14:09

2 reacties

 • Kaatje v. Kaatje v. Het is een zeer koude bestendige boomvaren en kan geplant worden in de tuin maar zal bij langdurige dag en nacht vorst vanaf -5°C ingepakt moeten worden met vliesdoek of stro en rietmatten. Bescherm de wortels in de grond met bladeren of ander materiaal. Kan tijdelijk onbeschermd -10°C / -13C° overleven. En water geven in wintertijd achterwege laten.
  Zie ook: https://youtu.be/flYh4c83CXA
  Zondag 25 Oktober 2020 om 14:23
 • Pascal G. Pascal G. Kaatje. De wortels van de boomvaren zitten toch niet in de grond? Zeker bij de grotere welke soms onderaan vlak afgezaagd, verkocht worden.
  De wortels bevinden zich in het humus van de voorbije jaren. In de schijnstam dus. Deze dien je te beschermen (enkel bij dagen met vorst op vorstvrije dagen mag de bescherming er dus terug af)) alsook het hart van de plant (bevind zich bovenaan in het midden en wordt veelal met stro toegestopt). Uit ervaring weet ik dat dit bij extreme winters onvoldoende is. Voor deze periodes kan je een elektrische verwarmingskabel gebruiken. (onder de vorstbescherming aan te brengen.)
  Maandag 26 Oktober 2020 om 20:26