Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

11 reacties

  • Sonja H. Sonja H. In november als het gaat vriezen, sterft het loof af en kunnen de knollen( zonder de grond) in een kelder bewaard worden of in een andere koele ruimte, waar het niet vriest. In mei kan je dan de knollen weer buiten in een pot met grond zetten.
    Maandag 26 Oktober 2020 om 19:22
  • John u. John u. Dank. Maar soms lees ik ook dat men soms dahlia knollen gewoon i de grond laat zitten. Vooral zandgrond is goed waterdoorlatend dus rot het niet. Klopt dit?
    Maandag 26 Oktober 2020 om 21:51
  • Marianne V. Marianne V. Het is idd zo dat veel planten die niet helemáál winterhard zijn , gemakkelijker overwinteren in zandgrond dan in kleigrond omdat die laatste veel langer nat blijft.
    Ik theorie zijn dahlia knollen niet wintervast , maar in een droge , niet al te koude winter kan het wel lukken in de volle grond. Alleen moet dan wel ergens een glazen bol op de kop tikken die je kan zeggen welke winter het wordt 😀En als je maar één plant hebt , dan neemt de knol niet zó veel plaats in in de winter als hij uit de pot en zonder aarde overwintert , dus waarom zou je het risico nemen dat hij bevriest ?
    Maandag 26 Oktober 2020 om 22:12
  • John u. John u. Dank voor uw duidelijke uitleg. Ik ga alles uit de grond halen. Zullen er ong 12 zijn.
    Maandag 26 Oktober 2020 om 23:17
  • Rita L. Rita L. Ik heb vorige winter een aantal dahlia's in de pot gelaten met géén bloemen als gevolg deze zomer. Ik haal ze er dus nu zéker uit.
    Dinsdag 27 Oktober 2020 om 12:37
  • John u. John u. Top Rita, Zoiets overtuigd mij.
    Dinsdag 27 Oktober 2020 om 19:56
  • Ellen A. Ellen A. Mijn dahlia Blue Bayou deed het vorig jaar niet fantastisch in een pot. Toen heb ik ze In de herfst in de grond gestopt met het idee, ze redden zich maar. Wel een hoop blaadjes erop. Dit jaar is dat een enorme plant geworden die nog steeds bloeit. Maar ja, dat was wel een hele zachte winter. Je zou ook een paar in de grond kunnen laten. Als je plek hebt om de knollen te overwinteren zou ik dat wel doen. Je weet nooit. Het kan zomaar weer een strenge winter worden. Eigenlijk hoop ik daar wel een beetje op. Dat is fijner dan zo’n zachte natte.
    Woensdag 28 Oktober 2020 om 20:43
  • John u. John u. Dank je Ellen. Ze gaan de schuur in.
    Woensdag 28 Oktober 2020 om 23:28
  • Roos T. Roos T. John Ik heb ze wel eens laten zitten en we kregen vorst en de knollen waren pap in voorjaar.Bevroren dus ik doe dat nooit meer.
    Woensdag 4 November 2020 om 15:34
  • Roos T. Roos T. Ik vergeet te zeggen dat ze in de grond zaten niet in een pot.
    Woensdag 4 November 2020 om 15:35
  • John u. John u. Tnx Roos.
    Zondag 8 November 2020 om 10:02