MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Monique B.

Monique   Wijnruit (Ruta graveolens)

 • Monique B.Dankzij de Plantifier app en jullie hulp weet ik nu dat wij op twee plekken in onze tuin een aantal exemplaren Wijnruit hebben staan. Nu begrijp ik dat dat met kinderen niet de beste combinatie is vanwege een mogelijke reactie gelijk aan berenklauw bij aanraking als de zon schijnt.
  Heeft iemand misschien een suggestie voor planten om deze te vervangen? De plek is half zon, uit de wind. We wonen in Flevoland dus hebben flink wat klei. Onze wens is een kindvriendelijke tuin creeeren waar hier en daar veilig wat te snoepen valt. Dit is onze eerste tuin en ik ben nieuw op dit forum en dus ook echt nog een beginnende tuinierster. Alvast bedankt voor het meedenken.
  Maandag 9 November 2020 om 14:12

3 reacties

 • Danny V. Danny V. Diverse LAAG-stam fruitboompjes, bosbessen, notenstruiken... Maandag 9 November 2020 om 22:38
 • Bennie L. Bennie L. En vlinderaantrekkende beplanting, voor de kinderen. Vlinderstruik, Nepeta, Sedum, Verbena, Lavandula.
  Jostabes (kruising tussen rode bes en kruisbes) ongedoornd en geeft vele vruchten.
  Dinsdag 10 November 2020 om 11:25
 • T. A. T. A. Wijnruit is een een volkomen onschuldige plant voor kinderen. Hij wordt wel aangeplant om katten uit de tuin te houden omdat hij een sterke geur heeft. Vroeger werd hij gebruikt om alcoholische dranken een smaakje te geven, vandaar ook de naam. Vooral zweefvliegen , die weer goed zijn om bladluizen te bestrijden, bezoeken de gele bloemen. Net als in het hele leven zijn er ook in de tuin wel risico's te vinden, en net als elders is het zaak kinderen hiermee te leren omgaan. Uw tuin kan een unieke kans zijn om kinderen de schoonheid van de natuur te leren kennen. Dinsdag 10 November 2020 om 19:23