MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

 • Marianne V.Zopas mijn dahlia's uit de grond gehaald, beetje te vroeg mss maar volgende week ,na de eerste nachtvorst, heb ik geen tijd . Groot was mijn verbazing toen ik bij één van de planten( in pot wegens tekort aan plaats in de volle grond😔) , taxuskeverlarven vond !! Dit is het eerste jaar dat ze in dahlia's zitten. En enkele potten verder zijn ze ook aan mijn begoniaknollen begonnen . Een begoniaknol moet vlak en rond zijn, wel de mijne zien eruit als een maanlandschap waar meteorieten op ingeslagen zijn!
  Heb de meeste larven eruit gepeuterd ; ( ik voelde mij net een chimpansee die mieren uit een boom peutert met een takje . Heb ze alleen niet opgegeten maar wel mijn voet op gezet 😕 )
  Daarna mijn knollen gewassen om de laatste beesten te vinden en te verdrinken,
  Hoop dat ze nu niet rotten.....
  Vorige jaren waren ze kieskeurig en werden slechts enkele plantensoorten aangevreten. Mss zit de droge zomer er voor iets tussen waardoor ik ook geen aaltjes kunnen verspreiden heb.
  Hoop in elk geval dat de taxuskever-compost die ik in de potten van mijn niet winterharde planten gedaan heb zijn werk gedaan heeft , anders wordt het een slagveld in het voorjaar.
  Wordt vervolgd....
  Donderdag 26 November 2020 om 17:19

3 reacties

 • Danny V. Danny V. 😥 Donderdag 26 November 2020 om 17:57
 • Lieven G. Lieven G. ik ben vorig jaar al mijn begoniaknollen kwijtgeraakt aan deze beestjes. Ze zaten werkelijk overal. Vrijdag 27 November 2020 om 11:22
 • Marianne V. Marianne V. Tot nu toe vond ik ze altijd in dezelfde planten : echeveria, fuchsia's en sedums. De rest lieten ze met rust. Maar dit jaar zijn alle remmen los gegaan heb ik de indruk!
  Aaltjes die ik al jaren gebruik vielen niet te opteren wegens veel te droog, de vrij specifieke omstandigheden waren dit jaar niet vervuld. Het laatste redmiddel was dan compost waarbij de omstandigheden wat minder specifiek moeten zijn naar bodemtemperatuur en vochtigheid. Heb nu alleen de potten behandeld ,zoals ik elk jaar ook met aaltjes doe maar als het goed werkt ga ik mss ook de volle grond behandelen. Ter info : de dahlia en begonia's waren NIET behandeld , met alle gevolgen van dien 😔
  Vrijdag 27 November 2020 om 13:59