Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

4 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Ik heb een asplenium , een zaailing van elders in de tuin die in een spleet tussen de muur van het huis en het verharde terras , tegen een zuidmuur standhoudt , alleen vorig jaar op de heetste dagen toch verbrand , maar ja , ook de sterkste bloemen liepen bij 37' schade op
    Maandag 28 December 2020 om 10:49
  • Pascal G. Pascal G. In de zomer geeft de zon om 13h45 de meeste warmte. Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd maar Dicksonia Antartica (boomvaren) zou volgens dat ik al enkele keren gelezen heb in de volle zon mogen staan (dit is een plant welke veel zorg vraagt). In de Alpen heb ik langs vochtige rivieroevers ook de Asplenium trichomanes (Steenbreekvaren) in volle zon aangetroffen (met deze gaat het lukken mits de bodem vochtig genoeg is). Van Matteucia struthiopteris(bekervaren) weet ik uit ervaring dat deze niet tegen de volle zon kan. Van deze laatste verbranden de bladeren om vervolgens in het daarop volgende voorjaar terug te komen.
    Maandag 28 December 2020 om 12:43
  • Harry Harry Marianne en Pascal, dank voor je reactie! Ik ga ermee aan de slag.
    Dinsdag 29 December 2020 om 11:12
  • Harry Harry Dank je wel Bert!
    Dinsdag 29 December 2020 om 16:52