MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • JefAls ik witloof over een grote gespreide periode wil oogsten moet ik dan de oorspronkelijk wortels met een tussentijd zaaien, of, kan ik de verkregen wortels , bv 50 stuks, er nu 10 in een pot zetten in de kruipruimte, veertig bewaren dan , 10 dagen nog eens tien enz , zo dat ik ze verspreid over die periode, of droogt die wortel dan te ver uit ?
  Zaterdag 2 Januari om 18:01

5 reacties

 • T. A. T. A. Nee, verspreid zaaien heeft geen zin. Het kiemen van witlof wordt alleen bepaald door de temperatuur in de kiemruimte. In fases planten in de kruipruimte kan alleen, als u uw wortels koud ( kouder dan de kruipruimte) kan bewaren, en dat is bij de meeste mensen niet het geval. U heeft waarschijnlijk dus maar 1 oogst.
  Overigens plant ik mijn witlof in oktober direkt in in het zand van mijn kruipruimte, dus niet in potten. Ik heb dus ook een flinke oogst.
  Zaterdag 2 Januari om 18:45
 • Jef Jef Ik plant er dus 10, leg er dan veertig in de koelkast a ca 4 gr, plant er dan weer 10 een week later, leg er dertig terug enz Hoe lang kan ik dat zo oprekken denk je ? Enig idee ? Zaterdag 2 Januari om 19:54
 • Leopold J. Leopold J. goed bezig Zondag 3 Januari om 05:28
 • Kaatje v. Kaatje v. Jef om een idee te krijgen hoe er 10 maanden lang witlof gekweekt wordt (professioneel) hier een aardig YouTube filmpje https://youtu.be/nochz2WLsXY Zondag 3 Januari om 09:08
 • Jef Jef Heel goed filmpje Kaatje, en het antwoord o mijn vraag zat er in vervat ;-) Bedankt Zondag 3 Januari om 09:55

1 tuinier vindt dit leuk