MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Sonja H. Sonja H. 10 tips van Sonja via Google
  citroenboomIk krijg veel vragen over de verzorging van een Citroenboom. Onderstaande tips en aandachtspunten geven alvast wat inzicht in de verzorging zodat je een gezonde, bloeiende Citroenboom krijgt, die heerlijke Citroenen gaat geven.

  Heb je aanvullende vragen, dan wil ik je graag persoonlijk advies geven. Je kunt me benaderen via onderstaande button of via e-mailadres monique@allimone.nl.

  Wil je er een Citroenproject van maken of deze cadeau geven, dan kun je de Allimone Citroenkalender kopen. Lees verder via deze link: Allimone Citroenkalender

  De Citroenboom woont het liefst in een Terracottapot en let daarop op de juiste verhouding boom tot pot, want een te grote pot zorgt ervoor dat de wortels en daarmee het ‘groen’ excessief gaan groeien.
  In het voorjaar verliest de Citroen regelmatig bladeren. Zolang er nieuwe scheuten groeien, is dit geen probleem. Ook verliest de boom wel eens bloesems en jonge vruchtjes en dat regelt de boom zelf, hij draagt wat hij kan.
  In de winter moet de Citroenboom naar binnen in een kas/serre, de Citroen kan niet tegen vorst. Wel op een plaats zetten met veel licht.
  Begiet de Citroen afgewisseld met regen- en kalkwater.
  In de zomer regelmatig begieten, de Citroen houdt wel van een vochtige kluit, maar mag niet nat blijven. In de winter een keer per maand een halve liter water geven.
  In de zomer kan de Citroen in de volle zon buiten worden gehouden. Vermijd een tochtige, winderige plaats bv. een beschutte plaats tegen een warme muur. Het voorkomt of vermindert ook aantastingen door ongedierte.
  Geef de Citroen een keer per maand voedingsstoffen gedurende de zomer tot en met de herfst.
  Mocht de boom worden aangetast door plagende beestjes dan zie je dit aan de bladeren die gaan verkleuren of aangevreten worden. De boom dient direct te worden behandeld.
  Het is verstandig de Citroenboom buiten te plaatsen tegen een zuidelijk gelegen muur in de zon, enigszins beschut tegen de overvloedige regens. De hommels of bijen kunnen dan zorgen voor de bevruchting. Bloemen die niet tijdig worden bevrucht, worden afgestoten door de boom. Mocht je dit willen beperken, maak dan gebruik van handmatige bevruchting van de bloemen. Dan kan door middel van een penseel.
  Koop je een Citroenboom in een pot met klei, spoel de kluit direct schoon en pot deze direct over in een terracotta pot met nieuwe potgrond.
  Zondag 17 Januari 2021 om 17:07
 • Sonja H. Sonja H. Ik google soms een vraag om er zelf ook van te leren, nu weet ik bv dat een citroenboompje beslist niet tegen vorst kan:) Zondag 17 Januari 2021 om 17:17
 • Pascal G. Pascal G. Buiten overwinteren? Dat gaat niet lukken tenzij je daar een Poncirus Trifoliata hebt.
  Citrusbomen vragen in de winter positieve temperaturen (liefst meer dan enkele graden boven nul), meer licht dan dat de natuur ons in de wintermaanden geeft en de kluit maar zeker ook het loof mogen niet voortdurend nat staan. Een winterbescherming in de vorm van folie of een vorstvlies zijn hierdoor ook geen goed idee.
  Zondag 17 Januari 2021 om 18:33