Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Franca v.Heb mijn Camelia toch maar ingepakt, er komt zo veel vorst en noordenwind aan. Hij zit zo vol met knoppen dat het jammer zou zijn als die er allemaal af zouden vallen.
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 13:49

28 reacties

  • Sonja H. Sonja H. Goed gedaan!
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 14:34
  • Pascal G. Pascal G. Geen slecht idee. Het ziet er naar uit dat er ijsdagen op ons afkomen.
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 15:01
  • Marianne V. Marianne V. Gaan morgen ook van alles verder inpakken : de agapanthussen in de onverwarmde serre, de entplaats alle Japanse esdoorns die in pot staan , callistemom .... Voor mijn camelia's heb ik geen bescherming die groot genoeg is, dus dat lukt niet, maar mss hebben wij hier geluk : Nederland zou zeker koude en sneeuw krijgen maar de scheidingslijn zou boven België liggen. Dus afhankelijk van hoeveel ze naar het noorden opschuift of niet kan het hier vriezen of dooien 😉
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 15:20
  • Marianne V. Marianne V. Zijn we de laatste jaren niet meer gewoon hè ❄️❄️❄️
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 15:54
  • Franca v. Franca v. Marianne en Bert, jullie ook druk bezig met alles wat nodig is aan het inpakken. We zijn inderdaad niets meer gewend, ik hoop dat het meevalt, maar voor ongewenst “ongedierte” is het niet verkeerd.
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 16:07
  • Ellen A. Ellen A. Mijn 'Minato-no-akebono' zou in januari bloeien. Ik zie knoppen nu een beetje roze worden. Ik gok het er maar op dat ze zonder bescherming kunnen.
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 17:50
  • Franca v. Franca v. Ik hoop het voor je Ellen, maar ik durfde het niet te gokken. Ik heb de Camelia het laatst in 2014 ingepakt, maar met de laatste weerberichten neem ik nu toch maatregelen.
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 17:55
  • Pascal G. Pascal G. Zoals Marianne reeds aangaf liggen de voorspellingen voor Vlaanderen nog ver uit elkaar maar 'k heb toch ook al een pak voorzorgen genomen. Vriezen gaat het sowieso.
    Hopelijk sterven van deze winterprik meer witte vliegen dan planten.⛄
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 21:07
  • Marianne V. Marianne V. 😁😁😁 en anders helpt zeepsop ook goed hoor . Mijn spuit staat gevuld en is al weer gebruikt in de serre 😂
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 21:53
  • Pascal G. Pascal G. Helpt dat tegen witte vlieg?
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 22:43
  • Marianne V. Marianne V. Geprobeerd en leek te werken 😉
    Vrijdag 5 Februari 2021 om 23:06
  • Pascal G. Pascal G. Het probleem bij die kleine boefjes is dat ze in tegenstelling tot bladluizen van de ene naar de andere plant vliegen.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 10:52
  • Elena B. Elena B. Is dat plastic zak, dan komt condens binnen zitten en dan vriest het vocht ook ,erg slecht voor knoppen.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 16:51
  • Franca v. Franca v. Nee hoor Elena, dit is een speciale zak om planten in te pakken en te beschermen tegen strenge vorst.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 16:54
  • Elena B. Elena B. Ik zie nog Helleborus bloeien, gaan ze niet vriezen ?
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 16:56
  • Franca v. Franca v. De Helleborussen bloeien al vanaf de zomer, ze zijn een beetje van slag. Ik zie ook nieuwe bloemen komen, heb er wel vertrouwen in. Meestal knip ik begin februari het oude blad weg maar wacht nu nog even tot de vorst voorbij is.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 17:00
  • Pascal G. Pascal G. Wat Franca gebruikt lijkt me een hele dikke vliesdoek? Deze beschermen zonder voor al te veel condens te zorgen, toch haal je ze na de vorstperiode beter weg. Je kan ze als hoezen of als vellen kopen.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 18:37
  • Franca v. Franca v. Ik denk ook dat het heel dik vlies is Pascal en na de vorst haal ik het zeker weg. Heb het jaren geleden gekocht en een paar keer gebruikt bij de Camelia, dat is toen prima gegaan, alle knoppen zijn er toen aangebleven.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 18:50
  • Pascal G. Pascal G. Ook wij beschermen onze planten hiermee in de winter, Franca. Momenteel zijn ze natuurlijk allemaal in gebruik.😀 In de zomer hang ik een stukje doek onder het dak van de serre want de doeken beschermen ook goed tegen fel zonlicht. Onze doeken zijn iets dunner dan die van jou dus om het zonlicht te breken kan deze van jou misschien iets te dik zijn? Een in de zomer gebruikte doek kan je niet hergebruiken.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 21:48
  • Jan Oscar V. Jan Oscar V. Bij ons in Vlaanderen een ganse week vrieskou en tot - 9 Dat zijn wij niet meer gewoon. Potplanten allemaal binnengehaald en wat plastieken emmers over mijn peterselie gezet. Wie weet kunnen de ijsschaatsen worden bovengehaald, dat zou mooi zijn !
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 21:49
  • Franca v. Franca v. Ik heb alleen maar de Camelia die ik inpak, hoop dat het dit jaar weer goed lukt met die zak. Heb gelukkig vandaag nog mijn rozen aangeaard, was ik helemaal vergeten. Ook nog wat potten met noppenfolie ingepakt en op wat piepschuim tegen de gevel gezet. Nu maar afwachten hoe de tuin er in het voorjaar uitziet, het blijft spannend.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 22:03
  • Pascal G. Pascal G. Dat zal wel lukken met jouw zak, Franca. Als je voelt dat de aarde van de ingepakte potten steenhard wordt kan je ze op de koudste momenten misschien binnen plaatsen? Je ziet wel want tegen de gevel plaatsen scheelt ook al een pak. Ik heb er redelijk wat om te beschermen maar gelukkig zijn de grootste mediterrane planten reeds winterhard. Juist van de Cordyline Australis is het afwachten of dat deze de komende winterprik aan kan. De plant is intussen te hoog geworden om in te pakken. We zien wel. Anders koop ik volgende zomer eens een nieuwe.
    De regen begint hier al over te gaan naar smeltende sneeuw, Jan Oscar. Hier staan de meeste potplanten in de serre. Ik hou de temperatuur net positief. Om geen onnodige stroom te verspillen licht er ook over de serre een vorstvlies. Uit ervaring weet ik dat dit een pak scheelt.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 22:20
  • Franca v. Franca v. Helaas heb ik geen ruimte om potten binnen te zetten Pascal, maar ach als ze het niet overleven, dan komen er komend voorjaar als de tuincentra’s weer open zijn vast weer wel wat andere planten. Het is wel spannend want dat het zo koud is geweest is wel héél lang geleden.
    Zaterdag 6 Februari 2021 om 22:31
  • Pascal G. Pascal G. Ja, de laatste koude winter dateert van 2012-2013. We hadden toen ook een heel lange winter (tot een goed stuk in april). De kwekers dienden toen massaal viooltjes weg te gooien omdat niemand ze kocht en de bloei niet langer kon afgeremd worden.
    Zondag 7 Februari 2021 om 08:51
  • Franca v. Franca v. O nee Pascal, zo lang zal het nu toch niet duren? Het is nu prachtig buiten daar geniet ik maar van. Dat van die viooltjes wist ik niet, jammer maar dat valt wel te overleven, ik hoop dat de tuincentra het nu overleven. Maar ja tuingekken zijn er altijd en die blijven kopen denk ik maar.
    Zondag 7 Februari 2021 om 08:57
  • Pascal G. Pascal G. Ja, dat is zo maar zelfs de tuingekken wachten met aanplanten tot na de dooi. Zo ver zal het wel niet komen. Het is nog maar begin februari.
    Binnen enkele maanden zullen we weten welke van onze tuinplanten ECHT winterhard zijn . 🥴
    Toch zeker als aangaande de temperaturen de vooruitzichten voor de komende week juist zijn.
    Zondag 7 Februari 2021 om 09:19
  • Franca v. Franca v. Denk het eigenlijk ook niet, nieuwe aanplant moet inderdaad nog even wachten. Over echt winterhard gesproken, ik hoop zo dat mijn Anne Thomson geranium het overleeft. Hij is de eerste jaren niet zo winterhard, maar hij staat er al sinds 2016, ik heb dus wel goede hoop.
    Zondag 7 Februari 2021 om 09:31
  • Pascal G. Pascal G. Als je veel planten hebt verdwijnt er wel ieder jaar iets na de winter. Is het niet van de kou dan is het door een te natte bodem. Natuurlijk, hoe minder er verdwijnen, des te beter.
    Zondag 7 Februari 2021 om 10:59

4 tuiniers vinden dit leuk

  • Marianne V. Marianne V. Vrijdag 5 Februari 2021 om 15:15
  • Ellen A. Ellen A. Vrijdag 5 Februari 2021 om 16:41
  • Sylvia Sylvia Vrijdag 5 Februari 2021 om 17:51
  • Heidi Heidi Zondag 7 Februari 2021 om 14:50