Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • JokeHallo,

    In maart ga ik een meerstammige krentenboom (amelanchier Almarki) planten. Hoe zorg ik ervoor dat de boom niet te hoog wordt? Mag ik de toppen gewoon afsnoeien in het voorjaar?

    Grtjs,
    Joke
    Vrijdag 12 Februari 2021 om 14:56

7 reacties

  • Danny V. Danny V. Neen want dat gaat de struik/boom vervormen.
    Vrijdag 12 Februari 2021 om 19:15
  • Karel Karel Ik heb er eentje al meer dan 15 jaar staan. Bij mij is hij echt niet te groot geworden. Het is eerder een flinke struik dan 'een boom'.
    Vrijdag 12 Februari 2021 om 22:54
  • Rosette B. Rosette B. Amelanchier laat zich goed snoeien. Ik heb hem als boomvorm en die snoei ik nadat de bessen eraf zijn. (juli-aug) Hij maakt ook grondscheuten en die haal ik weg want anders wordt die terug een struikvorm.
    Zaterdag 13 Februari 2021 om 08:16
  • Ellen A. Ellen A. In het openbaar groen bij mij in de buurt staan oude krentenbomen die niet erg hoog zijn. Zelf heb ik eentje met één stam omdat ik de vorm van de boom zo mooi vind. Vooral als hij ouder wordt. Ik zou niet snoeien. Ik zou kiezen voor max drie stammen of een andere struik kiezen. Lastig want de krentenboom heeft voor mij als dikke plus dat hij ook mooi bloeit, besjes krijgt en een mooie herfstkleur heeft. Bijen en vogels hebben er dan ook iets aan.
    Zaterdag 13 Februari 2021 om 09:36
  • Bianca .. Bianca .. Wat is jouw idee van 'te hoog'? Bij mij is de krentenboom een van de kleinere bomen, maar het is wel echt een (meerstammige) boom van zo''n 5 meter. Als je dat te groot vindt, zou ik voor een heester kiezen of een boom die van zichzelf klein blijft
    Zondag 14 Februari 2021 om 20:35
  • Joke Joke Dankjewel iedereen voor de reacties. Ik ben bang dat de boom een stuk zon zou wegnemen. Ik denk dat ik'em gewoon op de noorderkant ga planten. Daar mag hij groeien zo hoog hij wil. ;-)
    Maandag 15 Februari 2021 om 07:49
  • John u. John u. Kijk... Zo hou je de boom in ere en heb je er een mooie boom in je tuin bij!
    Woensdag 17 Februari 2021 om 19:42