MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • dirk h.Beste tuinliefhebbers,
  mijn helleborus niger bloeit momenteel maar voor het tweede jaar op rij blijven de bloemen laag bij de grond en zijn hierdoor zo goed al onzichtbaar want ze worden bijna volledig bedekt door de de stugge, leerachtige bladeren van de plant.
  Ik snoei regelmatig de verwelkte en oude bladeren weg maar toch blijven er dusdanig veel bladeren staan dat mijn bloemen hierdoor niet tot hun recht komen.
  Moet ik nog rigoreuzer snoeien en ook gezonde bladeren wegknippen om zo plaats te maken voor de bloemen ? of heeft dit een andere oorzaak ?
  met dank,
  Donderdag 18 Februari 2021 om 17:58

3 reacties

 • Geerte H. Geerte H. Weet niet waarom ze kort blijven maar het is nog vroeg en vaak groeien de bloemen nog wat door. Het is raadzaam om al het blad te verwijderen zodra je de knoppen ziet verschijnen, ook om een bladziekte te voorkomen die anders van het oude blad op het nieuwe blad doorgegeven word. Er zullen in het voorjaar weer snel nieuwe bladeren verschijnen en zo komen de bloemen ook beter tot hun recht. Dit kun je nu nog prima doen. Vrijdag 19 Februari 2021 om 16:03
 • Geerte H. Geerte H. Nb. Niet bij stinkend nieskruid. Vrijdag 19 Februari 2021 om 16:05
 • dirk h. dirk h. Dankjewel Geerte voor je reactie, ik probeer dit zeker uit ! Vrijdag 19 Februari 2021 om 21:09

1 tuinier vindt dit leuk

 • Elena B. Elena B. Donderdag 18 Februari 2021 om 23:19