MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • P. A.mijn vuurdoorn heeft rare bobbels gekregen de afgelopen jaren. 's zomers lijkt er ook een grijze substantie omheen te zitten.
  is dit een virusinfectie? en wat moet ik ermee? terugsnoeien en oude hout en het oude hout bij het restafval of in de groene container.?
  Zaterdag 20 Februari 2021 om 09:50

4 reacties

 • T. A. T. A. Volgens mij is dit een vorm van boomkanker. Ik heb het op een appelboom zitten. Het is vreemd genoeg niet echt slecht voor de plant, hij groeit gewoon door. Die grijze substantie is wolluis. Die maakt handig gebruik van de onregelmatigheden in de stam. Die aantasting kan wel vervelend worden. Het ziet er vies uit. Je kan wolluis, net als andere luizen, goed bestrijden met Citonellea, een schoonmaakmiddel op biologische basis. 1 op 8 is genoeg. Zaterdag 20 Februari 2021 om 10:27
 • P. A. P. A. boomkanker daar had ik nog niet aan gedacht. dat de grijze substantie wolluis is dat wel en die heb ik in de zomer ook zodanig bestreden maar ik dacht dat de bobbels van de 'wolluis' kwamen en dat begreep ik niet. we hebben de struik vanwege werkzaamheden aan de muur flink terug moeten snoeien en ben benieuwd of na uitlopen weer deze kanker ontstaat .ik vroeg me ook af of de afgezaagde takken een bron van besmetting kunnen zijn voor andere planten Zondag 21 Februari 2021 om 11:04
 • Leo B. Leo B. Ik heb ook een aantal vuurdoorns met dit verschijnsel. Wat is er aan te doen en gaat de hele zaak nu dood ?
  Hoe komt het ?
  Maandag 8 November 2021 om 21:00
 • Leo B. Leo B. Nadat ik een kweker om advies heb gevraagd, foto's opgestuurd heb ik het antwoord. Het klopt helemaal.
  Het is appelbloedluis. Kan door een gecertificeerd kweker worden bespoten met gif. Door het zuigen van de luizen zwelt en barst het hout dat doorgaans door vruchtboomkanker wordt geinfecteerd(Nectria galligena).
  Vrijdag 12 November 2021 om 11:43