Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

15 reacties

  • Ellen A. Ellen A. Wat een triest gezicht. Zo jammer.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 10:35
  • Danny V. Danny V. Wat een spijtige situatie.šŸ˜„ Ik zie er hier soms 1 (eĢeĢn) bij ons.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 12:33
  • Marianne V. Marianne V. Er zitten er bij jou zeker ook meer , Danny. Ik dacht vorige zomer ook dat er hooguit een tiental in het vijvertje zaten. Het zijn , afgezien van hun oranje buikje ,meesters in camouflage !
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 13:10
  • Wout J. Wout J. Salamanders over winteren niet in een vijver maar onder hout en steenstapels. Zijn eigenlijk meer landdieren. Ben je 100% zeker dat ze dood zijn!? Salamanders in winterslaap ontwaken soms niet en zien er dan dood uit. Zou ze zeker niet zomaar 'wegsmijten'.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 18:05
  • Marianne V. Marianne V. Deze soort lijkt liever in het water te overwinteren , en tot mijn spijt zijn ze eĢcht dood want ze zaten vastgevroren in het ijs. Ik had mij idd ook voorzien op stenen en omgekeerde bloempotten met blaren in , maar ik denk niet dat er daar ook maar eĢeĢn in gezeten heeft. Mijn moeder die niet zo ver van mij woont ,vindt er in de winter soms wel in haar kelder , of opgedroogd na de winter .
    Ik weet niet welke soort het is ; de kleine watersalamander lijkt logisch , ook naar verspreiding toe maar ik heb er hier nog nooit eentje met een kam op de rug gezien, dus dat klopt niet. Ze hebben allemaal ook een gele of oranje buik.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 18:33
  • Pascal G. Pascal G. Wat erg, allemaal Alpenwatersalamanders. Deze soort overwinterd onder de modderlaag op de bodem van vijvers een grachten of op een beschut plekje op land.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 18:50
  • Franca v. Franca v. Wat zielig, Marianne.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 18:55
  • Marianne V. Marianne V. k dacht idd ook dat het Alpen watersalamanders waren , maar dacht dat die idd alleen maar in de Alpen leefden. Vandaar dat ik niet begreep welke soort het was.
    Enkele jaren geleden hetzelfde meegemaakt en toen een mail naar het onderzoekscentrum van UGent gestuurd omdat er toen veel sprake was van een schimmel die lelijk huishield onder de populatie maar ook daar zeiden ze dat het slachtoffers waren van de winter....
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 18:57
  • Pascal G. Pascal G. Hoe diep was dat vijvertje nu weer?
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 20:23
  • Marianne V. Marianne V. Het diepste maximum 60 cm maar een deel ervan , ongeveer 20 cm zit ook nog eens boven de grond.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 20:25
  • Pascal G. Pascal G. Vreemd, zo diep heeft het zeker niet gevroren. Het kan gek lijken maar bij opeenvolgende ijsdagen kappen wij 's avonds en 's morgens al eens een emmer heet water in ons vijvertje. Wij doen dat voor de pomp maar natuurlijk zou dat ook de salamanders ten goede komen.
    De eerste keer dat ik deze soortnaam opzocht vond ik dat ook vreemd, Marianne. Hier zie je ze ook al eens in de beek, alsook de Gewone Watersalamander. De vuursalamander heb ik nog maar eĢeĢn keer gezien. Jaren terug, net over de grens in de Franse Ardennen.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 20:39
  • Marianne V. Marianne V. In ons kleine putje zaten ijsblokken van 20,cm dik !!!
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 20:44
  • Pascal G. Pascal G. Ja, dat kan, zeker als het nog eens stil staat. Op de zeer diep liggende beek achteraan in de tuin lag nagenoeg geen ijs op het water. Het waterpeil staat nochtans zeer laag maar er staat wel stroming op het water.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 21:04
  • Ellen A. Ellen A. Ik las ergens het volgende. Belucht u de vijver goed in de winter en houdt een deel van het wateroppervlak ijsvrij zodat de overwinterende kikkers en salamanders niet sterven door giftige bodemgassen. Dat kan dus ook nog.
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 21:47
  • Marianne V. Marianne V. We gaan beginnen met de zandbak volgend jaar uit te breken, minstens een halve meter dieper uit te graven, en dan zou het moeten lukken om hem deels open te houden, nu is het putje te ondiep en waĢt je ook doet , bij sterke vorst vriest het toĢch uit.
    Hoop dat de beestjes die er dan nog inzitten het apprecieĢˆren, mss niet op het moment zelf maar hopelijk achteraf wel.....
    Zaterdag 20 Februari 2021 om 21:55