Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Annie M.Ik heb even een vraagje, op mijn buitenverblijf heb ik een prachtriet zebrinus en een lamperpoetsergras in mijn tuin staan. Ik woon in België en door de Corona kan ik er niet heen. Dus kan ik de twee planten niet snoeien, is dit een groot probleem als die dit jaar niet gesnoeid worden.
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 09:28

6 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Voor de planten is dat geen probleem, ze zullen opnieuw opschieten en de verdroogde sprieten zullen daar tussen zitten. Je kan deze er later dan wel uit knippen maar dat is natuurlijk prutswerk. Wat wel een probleem kan zijn is langdurige droogte maar ik veronderstel dat je tegen wel terug naar jouw buitenverblijf kan gaan?
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 10:40
  • Groen G. Groen G. Ik heb zelf ook lampenpoetsers. Ik heb ze nu ook nog niet gesnoeid, dat doe ik pas als ik het verse groen zie opkomen. Ik heb ze ook weleens een jaar niet gesnoeid, dat is geen probleem. Zie je wat bruine stengels. Ze kunnen in pot niet goed tegen droogte. In de tuin besteed ik er qua vocht geen extra aandacht aan.
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 12:22
  • Pascal G. Pascal G. Hier in de buurt heb ik er de de voorbije jaren al een paar zien sneuvelen omdat men dacht ze geen water te moeten geven. Niet alle ondergronden zijn hetzelfde.
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 13:52
  • Groen G. Groen G. Nee, en ook de standplaats niet. Ze staan hier onder bomen, niet in de volle zon!
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 13:58
  • Annie M. Annie M. Bedankt iedereen.
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 14:08
  • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan, Annie.
    Dat gaat ook een pak schelen, SE C.
    Zelfs Fargesia's heb ik hier al zien weg blijven na een droge zomer. Het is hier zandgrond.
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 15:37