Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Groen G.Grrrr, even klagen hoor!

    Heel de middag bezig geweest om braamstruiken uit te spitten. Het was een heel diep en lang wortelgestel, heb echt niet alles weggekregen en heb ook wortels van mijn vaste planten en struiken meegenomen. Had 3 paar handschoenen aan en nog gingen de dooren er doorheen. Wat een ellendig spul!
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 18:19

7 reacties

  • Marianne V. Marianne V. En nu stekels uit je handen plukken 😔
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 18:22
  • Maaike Maaike Ja soms is in de tuin werken geen pretje. Maar als het eindresultaat er eenmaal is :-). Soms ook een reden om bepaalde planten niet meer in de tuin te willen hebben. Voor mij zijn dat rozen. Ja waarschijnlijk raar als "tuinliefhebber". De doorns, de luizen, de schimmel, de rotzooi van vallende bloemblaadjes....Super mooi in andermans tuin, maar niet meer in de mijne.
    Zaterdag 6 Maart 2021 om 20:01
  • Patrick v. Patrick v. Toen mijn braam struiken het eindelijk goed gingen doen kwam ik er achter dat er ook varianten waren zonder doornen ;) Het is ook net onkruid. Groeit als een malloot en als een tak de grond raakt krijgt het wortels. Toch altijd weer lekker daarom staat hij er ook al jaren. Maar dan wel strak tegen een hek aan geleid zodat ik er weinig last van heb.
    Zondag 7 Maart 2021 om 10:25
  • Marianne V. Marianne V. Ik had er zo eentje staan zonder doornen , een stek van iemand die er ook in verdronk 😉
    Mogelijkd lag het aan de niet voldoende zonnige standplaats maar de vruchten waren écht niet lekker om zo te eten.
    Om confituur te maken natuurlijk wel.
    Zondag 7 Maart 2021 om 10:34
  • Groen G. Groen G. Ik heb een bostuin overgenomen enkele jaren geleden en dit zijn wilde braamstruiken: niks geen mooie struik met vruchten, maar roodachtige takken met heel venijnige stekels die overal omhoog schieten. Ik ben dus gisteren gaan graven en het wortelstelsel is immens lang en enkele cm. doorsnede. Ik wou het hele wortelstelsel eruit halen, maar het zit door de wortels van mijn mooie vaste planten heen, echt heel ergerlijk! En boven de grond hechten die stekeltakken zich als een wirwar aan oa mijn azalea’s, die ik daardoor amper kon snoeien vorig jaar.
    Omdat dit een heel mooi stukje tuin is met oa grassen, (pluim)hortensia’s en viburnums ga ik erover nadenken om die te verplaatsen en de braamwortels diep uit te steken, desnoods door een tuinman..
    Zondag 7 Maart 2021 om 11:58
  • Marianne V. Marianne V. Lijkt me een vreselijk werk . Mss idd professionele hulp inroepen.
    Dat van die stekels plukken was een allusie op het feit dat ik hier een winterharde opuntia buiten staan heb en als ik daar in de omgeving iets die, ben ik ook goed voor een rondje stekels plukken
    Was niet kwetsend bedoeld hoor
    Zondag 7 Maart 2021 om 12:04
  • Groen G. Groen G. Oh nee, zeker niet zo opgevat Marianne! ;-)
    Zondag 7 Maart 2021 om 12:12