MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Erica v.Het is een tijdje geleden dat ik vertelde over ons bloemenweide project en om een indruk te geven heb ik hier een foto van het voorjaar toen het zo goed ging.
  Dit is om 'n indruk te geven van de grote het is ongeveer 4 bij 5 meter.
  De grond is zeker 3 jaar niet meer bemest maar nu heb ik het volgende probleem nadat ik in het najaar alles heb leeg getrokken door de plant die alles overnam zit ik met een heel lelijk stuk grond.
  Inmiddels heb ik een betrouwbare tuinman gevonden die mijn berk en perenboom mooi heeft gesnoeid.
  Ik heb eind juni met hem afgesproken dat hij dat stuk grond gaat aanpakken.
  Inmiddels heb ik weer in het ziekenhuis gelegen voor longontstekingen en nu zijn er ook ontstekingen in mijn voet.
  Donderdag was ik bij de wondpoli vrijdag is er al een CT-scan gemaakt en dinsdag heeft het team vergadering wat er moet gebeuren en woensdag heb ik de uitslag.
  Diep in mijn hart ben ik bang dat ik mijn voet ga verliezen.
  Iedereen die mijn stukjes heeft gelezen weet dat ik graag een tuin heb voor vogels, vlinders en insecten om te fotograferen.
  En ik vraag hulp vooral bij het kiezen van de juiste planten, ik wil graag in het midden 'n vierkantblok en daarom heen looppaden van kruiptijm of andere plantjes waar je over kan lopen en dan in het vroege voorjaar sneeuwklokjes.
  En ik wil graag veel bloemen wanneer ik eindelijk na de revalidatie thuis kom.
  Zodat ik weer veel vlinders, bijen en insecten kan fotograferen
  Jullie hebben misschien ideeën waar ik nooit zou zijn opgekomen.
  En het geeft mij de kans even met andere leuke dingen bezig te zijn.
  Maandag 8 Maart om 00:54

6 reacties

 • Renilde Renilde Hallo Erica, je bent een moedige dame , dat is zeker en ik hoop dat je woensdag goed nieuws zal krijgen !! Maandag 8 Maart om 08:43
 • Renilde Renilde Misschien kan je wat meer vertellen over jouw 'lelijk' stukje grond...ligt ie in de schaduw, zonnig? Enig idee van de grondsoort? Dat maakt het allemaal wat gemakkelijker....ik ben zeker dat je wat zelf wat kan opzoeken onder de term ' bijvriendelijke planten' bijvoorbeeld...dat zal je ook wat vreugde, moed geven.... Maandag 8 Maart om 08:48
 • Renilde Renilde Leuke blogs van Margo Gelten , ze geeft veel tips en bloemennamen... Maandag 8 Maart om 09:07
 • Erica v. Erica v. Renilde dank je voor je reactie.
  De bloemenweide leek goed op weg te zijn tot dat de hooikoortsplant Ambrosia het ging overwoekeren.
  Die heb ik er nog uit gekregen met veel pijn en moeite.
  We hadden eerst een strak groen grasveld, maar omdat mijn man en ik alle twee invalide zijn en ook niet meer de jongste zijn.
  De grond is zandgrond goed doorlatend onze tuin licht in het noord oosten en is deels zonnig en er zijn stukken die in de schaduw liggen.
  Natuurlijk speelt ook mee dat we een vogelvriendelijke tuin hebben dus vogels voeren en dat zaad doet het ook goed in de tuin peentjes en radijsje komen spontaan op.
  Op dit moment is het een chaos in mijn hoofd en ik sla niets op mijn hoofd lijkt wel een vergiet.
  Ik wil een klein beetje voorbereid zijn wat de mogelijkheden zijn voor 'n vlinder en bijen stukje tuin wat niet teveel onderhoud vraagt.

  Renilde bedankt voor je tips,

  vriendelijke groeten Erica

  Maandag 8 Maart om 12:46
 • SE C. SE C. Wat een bijzonder verhaal Erica..

  Ik weet niet zoveel van bloeiers voor bijen, vlinders en vogels, moet mezelf daar ook nog in verdiepen.

  Wil je wel heel veel sterkte wensen!
  Woensdag 10 Maart om 08:44
 • Margo G. Margo G. Hoi Erica, spijt me te horen dat je zo met je gezondheid aan het tobben bent. Ik hoop voor jou dat je je voet niet gaat verliezen, dat zou echt heel erg zijn. Ik zal woensdag voor je duimen dat je goed nieuws krijgt. Als ik je wat tips mag geven voor beplanting dan zou ik het volgende zeker planten: Verbena bonariensis (een vlindertopper!). In zachte winters overleeft de plant, maar anders zaait ie zichzelf uit. Kaardenbol, een soort distel, daar komen putters op af. Tweejarig, dus aan het einde van de zomer zaaien. Ook deze zaait zichzelf daarna uit. En mijn favoriete vaste plant: Hylotelephium (=Sedum telephium). Hommels, bijen en vlinders zijn er dol op. Mijn tuin staat er vol mee! Voor de verschillende soorten, zie: https://tuinierenopzand.blogsp... Zaterdag 13 Maart om 19:19