MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Andre   Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)

  • Andre T.Ik heb al 4 jaar een Toscaanse Jasmijn tegen een zuidmuur staan. Het eerste jaar bloeide hij nog redelijk, maar de jaren daarna helemaal niet meer, geen enkele bloem. Groeit wel goed met veel blad. Waar zou dit aan kunnen liggen?
    Zondag 14 Maart om 15:45

3 reacties

  • Filip V. Filip V. Snoei je deze? Ik las dat hij ENKEL op nieuwe scheutjes bloemen maakt! Dus in principe als je niets snoeit, en hij heeft dus niet per se veel nieuwe scheutjes bijgemaakt, dan zou het wel eens kunnen dat hij ook geen nieuwe bloemen krijgt. En anders blijft het voor mij ook een raadsel en hoop ik dat iemand ons een beter antwoord kan geven dan het mijne! succes! Zondag 14 Maart om 23:34
  • Rik V. Rik V. De oude takken verhouten zich, snoei ze in het voorjaar licht terug. Ze bloeien op de jonge zijscheuten die ze vanaf het voorjaar maken. De bloei begint in juni en gaat eindeloos door, tot ver in de nazomer. Op een ideale plek kan de plant uitgroeien tot 5 m hoog en breed. De bloemen verschijnen op de jonge zijscheuten, de uitgebloeide bloemen vallen af.
    Begin met mesten in het voorjaar en geef in de nazomer eventueel een handje najaarsmest, om hem te laten afharden en goed de winter door te helpen. Na een strenge winter kan de jasmijn flink terug vriezen of zelfs helemaal bevriezen, ze kunnen temperaturen tot -10 verdragen. Snoei na de winter de bevroren takken terug.
    Maandag 15 Maart om 17:07
  • Andre T. Andre T. Dank je voor jullie reacties, maar ik snoei alleen de eventueel bevroren scheuten weg. Deze winter is hij wel sterk ingevroren tot op zo'n 30cm boven de grond. Ik zal hem wegsnoeien en nog wat koemest geven. Ik weet dat hij gemakkelijk op nieuwe scheuten hoort te bloeien, daarom is het voor mij ook zo'n raadsel dat hij dat niet doet😏😊 Maandag 15 Maart om 18:27