Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ferko O.Geachte forumleden, de bovenste deel van de takken van onze Japanse esdoorn Acer palmatum Osakazuki lijken afgestorven, waarschijnlijk door de strenge winter afgelopen februari. In een bericht wordt aangeraden om half april ze te snoeien, in een anderf bericht staat dat deze esdoorn nooit gesnoeid mag worden. Wat is wijsheid? Dank voor uw reactie.
    Donderdag 18 Maart 2021 om 14:09

5 reacties

  • Patrick v. Patrick v. In mijn Esdoorn gaat gewoon de snoeischaar. Bij mijn overbuurman ook gedaan want bij de ver-herbouw van zijn tuin was die flink beschadigd. Model zit er nu weer mooi terug in.
    Donderdag 18 Maart 2021 om 14:39
  • Ferko O. Ferko O. Hartelijk dank voor alle reacties. Ik wacht tot juli met snoeien. Fijne avond!
    Donderdag 18 Maart 2021 om 16:51
  • Patrick v. Patrick v. Excuus, inderdaad niet nu snoeien maar nog even wachten zoals de heer Eefting aangeeft. Ik doelde meer op de opmerking dat ze nooit gesnoeid zouden mogen worden,
    Donderdag 18 Maart 2021 om 17:05
  • Jan Oscar V. Jan Oscar V. Ik snoei in dec en jan alleen de kleine verdroogde takjes eraf maar zeker geen vormsnoei in het voorjaar om de reden die Bert zegt. Acers staan niet graag in de tocht en hebben graag wat beschutting. Bij mij is ondertussen de Acer Katsura al aan het uitlopen dus nu zeker afblijven.
    Vrijdag 19 Maart 2021 om 10:52
  • Ferko O. Ferko O. Hartelijk dank weer. Onze Osakazuki wordt aan twee kanten door een heg beschermd, dank voor de aanwijzingen om hem /haar te beschermen tegen tocht. Fijn weekend allemaal!
    Vrijdag 19 Maart 2021 om 13:24