MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Anne J.Wij hebben twee vijgenbomen, staan in een hele grote pot.
  Maar die wordt te klein, ze moeten in de volle grond.
  Hoe kan India het beste aanpakken. Hoeveel ruimte moet ik tussen beiden laten en moet ik er met de tuinslang bij blijven staan?
  Is het nu de goede tijd ervoor?
  Wie heeft ervaring?
  Vrijdag 9 April om 16:33

3 reacties

 • Bert E. Bert E. Zeker 5 meter afstand houden, want de struiken worden ook heel breed.Verder is de tuinslang niet nodig. Ze staan in een pot, dus je kunt de kluit zo in de grond zetten. Geef wel wat water met de gieter. Zeker de eerste weken. Zaterdag 10 April om 09:26
 • Kiki B. Kiki B. Welke Vijgenbomen zijn het? En wat is je grondsoort? Omdat ze nu nog bladloos zijn hoef je niet veel extra water te geven ( afhankelijk van de grondsoort, teveel water kan funest zijn ) . Geef ze een krap plantgat met ruim kiezels/puin ( geen cement) onderin met arme grond. Het is er nu de goede tijd voor. Hou er wel rekening mee dat hun wortelgestel zich flink uitbreidt. Woensdag 14 April om 21:59
 • Lean H. Lean H. het is wel handig om te weten welk ras je hebt ivm vorstgevoeligheid. maart, april is normaal de ideale tijd vanuit een pot uitplanten zou geen probleem moeten zijn. let wel op dat het niet meteen vriest en dat je ze niet op een te natte plek plant.
  en zorg inderdaad dat je de wortelgroei inperkt met potscherven ofzo dan krijg je beter vruchten en minder snelle groei.
  Vrijdag 16 April om 16:31