Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • dirk h.Beste tuinliefhebbers,
    hieronder een foto van mijn tuin en zoals jullie zien bestaat die voornamelijk uit gras, gras en gras. Ik ben er al enige tijd op uitgekeken en wil mijn grastapijt graag omruilen voor een bloementapijt enkel nog doorsneden door een aantal 'graslanen' tussen de verschillende bloemperken.
    Zijn er tuinliefhebbers die suggesties. hebben of eventueel foto's van hun eigen tuin ter inspiratie ?
    met dank,
    Woensdag 14 April 2021 om 14:40

8 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Bedoel je met een bloementapijt een wilde bloemenweide of een compositie van meerdere borders met vaste planten? Dat maakt namelijk nogal een verschil in aanleg.
    Woensdag 14 April 2021 om 20:44
  • dirk h. dirk h. Ik bedoel eigenlijk een compositie van meerdere borders waarin ook de wilde bloemenweide haar plaats kan vinden
    Woensdag 14 April 2021 om 20:46
  • Pascal G. Pascal G. Als je andere tuinen van mijn tuin.org leden wil bekijken kan dat. Klik op iemands naam. Als deze persoon een fotoalbum heeft van haar of zijn tuin kan je deze bekijken (via foto's)
    Woensdag 14 April 2021 om 20:58
  • Kiki B. Kiki B. Een wilde bloemenweide vereist een totaal andere aanpak dan een border. Daar zal je dus een apart gedeelte voor moeten inrichten. Voor de rest ben ik het met Pascal eens. Misschien een idee om een ervaren tuinontwerper in te huren?
    Woensdag 14 April 2021 om 21:36
  • dirk h. dirk h. Dat van die foto's wist ik niet. Bedankt voor de tip Pascal !
    Inderdaad Kiki, als ik er zelf niet uitkom dan lijkt mij dat een goeie oplossing.
    Donderdag 15 April 2021 om 07:34
  • Groen G. Groen G. Je kan ook veel inspiratie opdoen op Pinterest!

    Verder is eea afhankelijk van je bodemsoort.
    En ik zou een een paar (fruit)bomen neerzetten.
    Donderdag 15 April 2021 om 09:53
  • Conny V. Conny V. Oh wauw zoveel mogelijkheden te zien hier. Het ligt aan je plannen voor je tuin. Wil je alleen bloemen en planten? Wil je een productive tuin? Wil je Beide? Wil je natuur lokken naar je tuin?
    Ik zie veel potentie om van alles te gaan doen.
    Donderdag 15 April 2021 om 09:54
  • Conny V. Conny V. Zorg voor een leuke zit plek in de tuin half schaduw half zon. Bedenk dan dat je vanuit je zitplaats beschut kan zitten zonder inkijk van buren. Dus zorg eerst voor de harde materialen en ga dan uit van grotere bomen en struiken en dan pas de kleinere planten. Ben je geen tuinier? Zorg voor planten die elk jaar weer terugkomen. Ga niet alleen in borders planten maar zet eens een appel of perenboom of sierboom in het midden of uit het midden van je tuin zodat je leuke hoekjes krijg en je loopje in de tuin niet rechttoe-rechtaan is. Zo creeฬˆer je spanning. Water in de tuin ( al is het een pot ) zorgt voor het aantrekken van vogels en andere dieren. Dus goed voor de biodiversiteit in je tuin. Zo zorgt de natuur voor de natuurlijke opruiming. Ruim in de herfst dus niet gelijk alles op en snoei dan nog niet zodat alle kleine dieren beschutting kunnen vinden tegen de kou, doe dit eind maart begin april. Ik ben zelf een amateur tuinierster maar heb met de jaren veel geleerd en toegepast. Ik wens iedereen succes met het verwijderen van al die tegels in de tuin. Het is even een werk maar je krijgt er veel voor terug ๐Ÿ๐Ÿž๐Ÿฆ‹๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐ŸŒผ
    Donderdag 15 April 2021 om 09:57