MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Hubertine A.Afgelopen eind zomer heb ik van mijn Acanthus Mollis een wortelstek gemaakt. Van de drie heb ik er nu nog twee waarvan één het ook moeilijk heeft. Ze staan in een koude kas. Ik vraag mij af wanneer nu het goede moment is om ze buiten in de grond te zetten. Na ijsheiligen (14/5) of kan dat nu al?
  Woensdag 21 April om 08:29

3 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Acanthus is een heel sterke vaste plant /distel-achtige . Zou ze nu al buiten zetten , zeker overdag.
  Mijn ervaring met deze plant is dat die in de volle grond niet kapot/weg te krijgen is , ook niet als hij op plaatsen staat waar je hem liever niet hebt😏
  Let wel op : heeft een lange penwortel en houdt niet zo van verplanten.
  Woensdag 21 April om 13:37
 • Bianca .. Bianca .. Is inderdaad een niet kapot te krijgen plant, die zich in mijn tuin weelderig uitzaait Zondag 25 April om 00:44
 • Marianne V. Marianne V. Hier heeft hij één keer knn uitzaaien, en dat is genoeg om hem nooit meer kwijt te geraken. Nu knip ik ieder jaar de uitgebloeide bloemstengels af op het moment dat ze zaad beginnen vormen, net voordat de zaaddozen openbarsten en het zaad rond je oren vliegt. Jammer want ze zijn wel mooi maar anders is er helemáál geen houden meer aan.
  Ik gebruik de bloemen/zaadstengels ook in boeketten en als het rijp is , wordt het zaad binnenshuis ook in het rond geschoten. Dat is meteen de reden waarom met overal in de tuin opduikt : het valt niet uit de de bloem maar het knalt eruit !!
  Zondag 25 April om 07:31

1 tuinier vindt dit leuk