MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Chris K.Ik heb een magnolia in de tuin staan die veel te groot is geworden. In 2008 is de magnolia door de vorige bewonener "geknot" zie foto. vanuit daar zijn nu alle takken weer doodgeschoten naar een kruin die veel teveel licht wegneemt. als ik de kruin ga inkorten hou ik nog een paar takken over en ik denk eigenlijk dat ik het beste alles kan afzagen tot hetzelfde niveau als destijds en dat weer laat uitlopen.

  Is dit mogelijk of vermoord ik dan mijn boom/struik?
  Woensdag 21 April om 13:06

3 reacties

 • Bert E. Bert E. Ik vind het door het mooie takkenspel een mooie boom. Ik zou trots zijn op dit bezit. Hij komt ook niet té groot over. Misschien bovenin wat uitdunnen. Bekijk de boom nog eens goed en denk er over na voordat je iets rigoureus gaat zagen. Met een goed gekozen onderbeplanting kan het een plaatje worden. Woensdag 21 April om 15:46
 • Eljo K. Eljo K. Met Eefting eens!! Woensdag 21 April om 20:06
 • SE C. SE C. Ik vind hem ook mooi, maar dat is uiteraard persoonlijk. Als je een kleine tuin hebt en hij al je (zon)licht wegneemt, begrijp ik het ook wel.

  Ik zou hem niet in zijn geheel in de hoogte snoeien. Ik zou een aantal rechtopgaande of naar binnen groeiende takken wegnemen. Uiteraard in de juiste periode.

  Je mag een magnolia verjongen door in dec/jan als het niet vriest alle takken op 60-80 cm van de grond af te zagen.
  Donderdag 22 April om 12:41