Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Hulya A.Hallo
    Op dit moment ben ik zwanger en maak ik me natuurlijk zorgen om bepaalde zaken. Misschien een hele rare vraag maar ik leg toch graag de volgende vraag voor.

    Wij hebben een kleine moestuin in onze tuin. In januari hebben wij verse koemest van de boer gekregen om onze moestuintje te besmetten. Dat hebben wij gedaan. Nu hebben wij al lente-uitjes in ons moestuintje. Ik ben niet van plan om deze te eten in verband met Listeria bacterie en taxoplasmo. Toch maak ik me zorgen om een eventuele kruisbesmetting.

    Kan iemand via lente-uitjes besmet worden omdat de grond is besmet met koemest?

    Ik hoor graag van jullie.
    Vrijdag 30 April 2021 om 21:05

1 reactie

  • Groen G. Groen G. Mmm, listeria zit in rauwmelkse voorverpakte kaas en gerookte zalm e.d.
    Toxoplasmose kan zitten in kattenpoep.
    Als er katten in je moestuin poepen, zou ik er een net over spannen.
    Maar bedenk dat in de aardbeien uit de supermarkt ook iets kan zitten! Weet je door hoeveel mensen die aardbeien zijn aangeraakt, waar ze allemaal zijn geweest? Dan zou ik nog liever uit mijn eigen moestuin eten!
    En die mest uit januari over je moestuin daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ik heb eens gehoord dat koeienmest vrij zuiver is. In paardenmest kunnen hoge concentraties anti-wormenmiddel zitten, daarom mag je hond die ook niet eten.
    Zaterdag 1 Mei 2021 om 08:57